Костадин Костадинов – тайното оръжие на обвиняемите от „Суджукгейт“ в Общинския съвет на Варна

Сподели


Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов крие „интересно“ минало в периода, през който се подвизава като директор на Регионалния исторически музей (РИМ) в Добрич, твърдят източници на медията ни. Всъщност, назначаването му на тази длъжност изглежда меко казано, странно.
НАЗНАЧАВАНЕТО
Още с явяването му през 2013 г. на конкурса за длъжността директор на РИМ в Добрич, възникват въпросителни, като е спорен дори става и въпросът за правото му да участва в този конкурс, тъй като основно изискване към кандидат-директорите е да са историци, а Костадинов е завършил балканистика, разказват паметливи. Неизвестно как обаче, Костадинов представя хорариум на часове по определени дисциплини и изпити и успява да убеди комисията, че образованието, което притежава отговоря на изискванията.
„Костадинов не притежава задължителния 5-годишен стаж като историк, още по-малко като музеен работник, което е напълно задължително“, разказват нашите източници. Нещо повече, той представя пред комисията трудовия си стаж във Фондация „ВМРО” с мотива, че Фондацията се занимавала с културно-историческо наследство.
Запореден път Комисията си затваря очите и така конкурсът е предрешен в полза на Костадин Костадинов, като тотално е ощетен друг кандидат, който пък отговаря на всички законови изисквания.
Как се стига до назначаването на Костадинов за шеф на музея в Добрич?
Въпреки че първоначално тогавашната кметица на Добрич Детелина Николова не желае да назначи Костадинов за директор на РИМ, опасявайки се от особеностите на характера му, склонноста към провокиране на скандали и прекомерния му егоцентризъм, накрая тя кандисва след като Костадинов пуска „дебели връзки“ и влиза в „колаборация“ с правилните хора.
Той се свързва с тогавашния депутат от ГЕРБ Живко Мартинов /станал известен с аферата „Суджук гейт“/ и тогавашния областен лидер на ГЕРБ Румен Иванов. Постига се договорка Костадинов да бъде назначен за директор на музея в Добрич, а срещу това той да влезе в колаборация с тях и в Общинския съвет – Варна и да гласува важни решения заедно със съветниците от ГЕРБ.
Детелина Николова спазва споразумението и дори се сработва неочавано добре с новия директор на музея, прикривайки нередностите, които той върши и за които ще стане дума по-късно.
Очаквайте продължение!


Сподели

Related posts

Leave a Comment