Защитен от чадъра

Сподели

През дъждовните майски дни темата за чадърите отново е актуална, включително и политическите. Под такъв чадър скриха и Румен Порожанов от градоносните облаци, надвиснали над него. Работодателят Му официално заяви: „Засега не се налага да му искам оставката. В момента явно Порожанов е на прицел. Всички се съсредоточават върху него. При най-малката нередност ще го отстраня.“ Борисов обърна внимание, че през 2004 г. Порожанов не е бил в управлението. Така или иначе премиерът щял „много внимателно“ да наблюдава ситуацията. До темата за оставката на Порожанов се стигна заради публикации, според които през 2004 г. той си е купил апартамент от 247 квадратни метра за 54 016 лева в столичния жк „Борово“. Десетина години по-късно Порожанов бе пребит точно там, но побойниците така и не бяха открити. Версиите за нападението бяха две – женска история и работата му като шеф на ДФ „Земеделие“. По-вероятна е втората, като се има предвид за какво бе разпитван вчера министърът в следствието. Преди три години сайтът „Биволъ“ разпространи доклад за злоупотреби с европейски пари, разпределяни от ДФЗ по т. нар. Селска програма.

През целия преход секторът „Земеделие“ бе даден под аренда на ДПС. Хората на Доган от години колят и бесят там. Обществена тайна е фактът, че и Порожанов е минал на кастинг в сараите. Чадърът над него се държи и от ГЕРБ, и от скрития коалиционен партньор. Затова според Борисов Порожанов се справял много добре с проблемите.

Вижда се. Заради злоупотребите с къщите за гости трябва да плащаме милиони евро. Много стопани бяха принудени да унищожат хиляди овце и кози заради чумна епидемия, която така и не бе доказана. Милиони бяха похарчени и за телена ограда на границата с Румъния. Тя обаче не успя да спре дивите свине, носещи зараза. Всяка седмица под прозорците на Порожанов има протести – на биопроизводители, на пчелари, на розопроизводители. А срещу добро управление не се протестира.

автор: Евгени Гаврилов


Сподели

Related posts

Leave a Comment