Радулов: Не се работи по сигнали срещу кметове на големи градове

Сподели

Според експертът по национална сигурност проф. Николай Радулов прокуратурата не работи по сигнали срещу кметовете на големи градове. „Шумните акции срещу кметове на малките населени създават впечатление, че кметовете на големите общини са имунизирани срещу тях“, заяви той пред Фокус.

Радулов допълни, че зачестилите акции са свързани с подобряване на имиджа на МВР и прокуратурата. „Надявам се, че това е свързано с опита самата прокуратура да се промени, защото от международната общност, от Държавния департамент на САЩ, който излъчи доклад, от ЕК, се критикува именно работата на прокуратурата. Всички сме убедени, че шумът и рекламните задържания имат обратен ефект. Изиграва профилактичен ефект, както може би е замислен, но не вдига рейтинга на държавните организации. Мисля, че има изкуствена вълна във времето на демонстриране на опит за въвеждане на порядък и след избора на главен прокурор, както и след общинските избори, тази вълна ще падне“, обясни експертът по национална сигурност.

Той посочи още, че принадлежността на кметовете към различните партии подсилва ефекта, че всички са маскари, което може да доведе отлив на избирателите на следващите местни избори, като този на евровота, а това, по думите му, ще бъде в полза на големите партии.


Сподели

Related posts

Leave a Comment