Мая Манолова: Скандализирана съм от уволнението на медицинската сестра Мая Илиева

Сподели

Скандализирана съм от уволнението на медицинската сестра Мая Илиева – вдъхновител и организатор на протестите на медицинските специалисти. Очевидно това е опит да й бъде затворена устата, заяви днес омбудсманът Мая Манолова на съвместен бригинг с Мая Илиева.

Илиева беше дисциплинарно уволнена в събота вечерта – по време на дежурство в Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда.

Това е опит да бъдат предупредени и сплашени всички медицински специалисти, които протестират за по-добри условия на труд и за справедливо възнаграждение. Това е тревожен знак за състоянието на демокрацията в България, коментира омбудсманът.

Манолова е разтревожена от факта, че се „преследват и мачкат смели, протестиращи граждани, които си търсят правата – своите и на хората от тяхната общност“.

Тя даде за пример разправата с медицински специалисти от Пазарджик, Стара Загора, Русе и Враца.

Мая Илиева твърди, че е неправомерно уволнена и оспорва всичко, което пише в заповедта за уволнението й. Тя ще търси правата си в съда:

Това няма да остане така, не е и за първи път. От 2012 г. съм председател на синдикална организация в болницата, тогава тя беше под ръководството на д-р Явор Дренски, който по същия начин се опита да се отърве от мен. Завела съм и съм спечелила 5 дела срещу „Токуда“, включително едно лично срещу д-р Дренски за дискриминация. Това ще бъде поредното, заяви Илиева.


Сподели

Related posts

Leave a Comment