„Война за трупове“ – разследването на Генка Шикерова, което не бе пуснато от Нова тв

Сподели

Генка Шикерова публикува в Youtube, заедно с Антикорупционния фонд, разследването, което бе спряно преди година от „Нова тв“. То е затова как и с кого Агенцията по храните (БАБХ) сключва договори за т.нар. мобилни инсинератори за унищожаване на животински отпадъци, които са неизползваеми в момента насред епидемията от африканска чума по свинете.

Единствените два екарисажа – във Варна и Шумен, са елиминирани от БАХБ по смехотворни съображения. Двете фирми са получили до момента 30 млн. лв., без да се контролира какво точно извършват, и са подписали договори за още 30 млн. лв. Собственик на една от фирмите има печална слава в София като управляващ на фирма „Новера“ и свързан с „Волф“ и кризата с боклука през 2009 г.

Ето какво написа Шекерова в профила си във Фейсбук:

„Държавата прилазва пред Брюксел и иска още пари за борба с африканската чума, като в същото време агенцията по храните упорито крие как харчи 60 млн. лв. за обезвреждане на животински трупове. Всеки дребен стопанин е заплашен от глоба, ако не спазва ред противоречиви нареждания. Но затова пък в БАБХ виновни няма! Там указанията са ясни: усвояваш и пазиш нашите! “Война за трупове” Разследването, което не видяхте преди година


Сподели

Related posts

Leave a Comment