„Малката Цека“ от Efbet заприлича на Митьо Очите! Движи се с кортеж, плаши шофьорите на пътя и стресира гражданите с 20 души охрана!

Сподели

Скандалният собственик на хазартната марка Efbet Цветомир Найденов събра очите на стотици столичани, след като пристигна на хазартното изложение в „Интер Експо Център“ вчера с кортеж от няколко автомобила и близо 20 души охрана!

Цветомир Найденов, който е известен в родния ъндъргаунд с псевдонима „Малката Цека“, е станал досущ като Митьо Очите. Дали от комплекси или от страх, баровецът, който е и един от двамата собственици на регистрираната в Малта скандална хазартна марка Efbet, се движи из София с 20 души охрана и кортеж от няколко луксозни лимузини.

Супер модерното Audi 8 в което „Малката Цека“ разнася едрото си тяло из родните пътища е на стойност близо 1 милион лева, защото е фабрично бронирано и е пълно с екстри, така както главата на Милко Калайджиев е пълна с пиленца. Автомобилът на придобилия в последно време мрачна слава богаташ задължително е придружава от поне още няколко коли, като най-често това е последен модел джип Audi Q 7 пълен с гавази, както и последен модел Мерцедес Купе GLE, а също така и последен модел джип Кia, като последните две коли, също са пълни до козирката с телохранители.

Брат му Боян не остава по назад, като той пък пътува с брониран Мерцедес S класа, която пък е придружавана от най-малко още два автомобила, последен модел Порше Кайен Турбо и отново най-новият джип на Kia. Излишно е да се казва, че в последните две коли Боян Найденов не вози невинни йоркшири, а главорези, чиято задача е да пазят своя бос.

Вчера на хазартното изложение провело се в „Интер Експо Център“ десетки граждани уплашено възнегодуваха от мутренския кортеж на Цветомир Найденов, като тихо си шепнеха на ухо: „Лелелеее, това е Митьо Очите! Пак е на свобода!“. Никой от уплашените хора обаче не разпозна Цветомир Найденов, защото той просто не се виждаше от заобикалящата го от всички страни охрана. „Бандитска държава, и това си е!“, мърмореха гражданите, докато баровецът от Efbet се вмъкваше в сградата.

Всъщност, силовите кортежи с мутри по пътищата, които създават напрежение в движението и влизат в конфликт с околните шофьори, а нерядко и упражняват насилие върху тях, далеч не са новост у нас. Просто си мислехме, че те са останали завинаги в 90-те. Явно е обаче, че това далеч не е така. През 2016 година медии например сметнаха, че подобни кортежи у нас има поне 117 на брой. Най-често в дъното на подобни охранителните „паради“ стоят наркодилъри, сутеньори, перачи на пари и ДДС, „експресни“ силови бригади и „домашни любимци“, както наричат в ъндърграунда синчетата на олигарси и внезапно забогатели бизнесмени.

От МВР тогава още съобщиха, че всъщност броя на подобни кортежи надвишава числото 400 и се аргументираха с броя на организираните престъпни групи в цялата страна, които според тогавашната справка на ГДБОП са били около 400 с 2000 души в тях.

Три години по-късно след сериозна работа от страна на кабинета, МВР и службите към него, като че ли тези кортежи рязко намаляха. В думите „като че ли“ обаче се крие и уловката. Защото фактите показват, че бандитите винаги имат един и същ стил, без значение дали продават плът, дрога или обещания за лесна печалба.

Днес малцина са онези, които си позволяват подобно нагло поведение на пътя движейки се в кортеж с няколко автомобила, като не броят останалите превозни средства на пътя за съществуващи, а засичат и вилнеят сякаш не само платното, но и градът е техен.

Оказва се, че „Цеките“ от Efbet са представители на точно тази малцинствена група – за тях няма закони и правила, защото „Цеките“ са номер 1.

Така че, уважаеми читатели, пазете се, пътя не ваш. Той е техен!


Сподели

Related posts

Leave a Comment