Петър Чолаков: Румен Радев каза неща, които сподели и американската посланичка

Сподели

Много неща се натрупаха. Тезите на президента сме ги чували. Имаме активен главен прокурор, който се захвана с президентската конституция. Тук е въпросът дали не става дума за една политическа поръчка, за да бъде ударен президентът. Това каза политологът доц. Петър Чолаков по БТВ.

Просто на държавния глава му е дошло до гуша. Той каза неща, които каза и американската посланичка. Тя казва ,че имаме сериозни проблеми с корупцията. Като бавно развиващ се ученик сме. Държавният глава също говори за корупция.  Президентът е критичен към съдебната система и прокуратурата. Не мисля че той се страхува да нарече нещата с истинските имена. Гешев стана главен прокурор благодарение на ГЕРБ и БСП, които нямаха кой знае кака съпротива. 


Множество експерти от години казват, че корупцията е троянски кон, който отваря вратите за предателства. САЩ са наш партньор. Важно е да чуем какво ни казват оттам. 

Колегата му доц. Стойчо Стойчев повтори почти едно към едно тезите на Бойко Борисов от днес: : 


Това е защитна стратегия от страна на президента. Мисля, че президентът действа превантивно. нещата, които казва ,не са нови за президента€ той не е имал доверие в кабинета. От кабинета може да оттегли доверие само парламентът. Той като гражданин говори към кабинета. той е под ударите на прокуратурата и според мен се опитва да минимизира щетите.  


България става заложник на вътрешно-американски политически борби. Не бих отдал голямо значение на Държавния департамент на САЩ. Възможно е то да бъде повлияна от битки. 


Сподели

Related posts

Leave a Comment