Вижте кого предлага общинският съветник Генадий Атанасов за зам. кмет на район Приморски!

Сподели

Сканадалният общински съветник Генадий Атанасов, който без свян вече явно умишлено нарушава закона, като продължава да съвместява едновременно общински съветник и член на Съвета на директорите на “Дворец на културата и спорта” ЕАД – Варна, чийто едноличен собственик на капитала е общината в която е съветник !?!, предлага за заместник кмет на район Приморски още по-скандалния бивш пом. ректор на Технически университет Варна – Иван Русев.

Кой е Иван Русев?

Иван Русев започва работа в Технически университет – Варна преди десет години като юрист консулт, без да постигне особени успехи и постижения в професията.

През 2015 г. е назначен за Помощник-ректор след смяна на ръководството. Като Помощник ректор Иван Русев получава правомощия да управлява цялата стопанска дейност на Технически университет-Варна и да организира и провежда обществените поръчки. Постепенно от служител с работническа заплата натрупва солидно финансово състояние, като демонстрира луксозен и охолен начин на живот. Често пътува с приятелката си до Гърция и други популярни за удоволствия места. В коридорите на Технически университет – Варна се говори, че Генадий Атанасов се е хвалел, че е имал нещо общо с нея докато е била с Иван Русев. Все пак, трябва да се отбележи и инвестицията на Иван Русев в нея – от обикновена сервитьорка в студентско барче я записва без изпити като студентка в специалност „Социални дейности“. Както може да се предположи и на семестриални изпити не се явява, но получава оценки. Заживяват заедно от 2015 г. Луксозните подаръци и вечери по тузарски ресторанти вървят всеки ден. И за да не скучае, успява да й уреди назначение на някаква службичка, първо в Технически университет-Варна, а после и в НАП-Варна.

През цялото време натрупва солидно състояние и през 2017 г. след проведена от самия него тръжна процедура си купува джип „Митсубиши Паджеро“. Натрупва и пари по влогове в банки.

От декларацията му за имущество и интереси, hподадена на 08.08.2018 г. пред КПКОНПИ, като лице, упълномощено да организира и провежда обществени поръчки, се установява, че има натрупани парични средства в размер на 127 хил. лв. и наследствен имот. Пак от декларацията се установява, че Иван Русев, може би тенденциозно, не е декларирал, че е във фактическо съжителство, като така е избегнал да декларира и нейното имущество-пари, движимо и недвижимо.

Не е декларирал и закупения от него джип.

От същата декларация силно впечатление прави и факта, че  за времето, през което е работил като пом.ректор, е успял да спести 360 хил. лв., да си купи магазин, апартамент и два парцела в ж.к. „Изгрев“ и всичко това с една заплата от университет на държавна издръжка!!!

Какъв е произходът на средствата на Иван Русев може само да предполагаме.

За разминаването или, по-точно, за недекларирането на действително притежаваното имущество, е подаден сигнал в КПКОНПИ.

В тази връзка – укриването на парични средства с неустановен произход, е извършена данъчна ревизия на Иван Русев и  е издаден ревизионен акт от НАП-Варна, с който е установено че лицето има укрити доходи, средства и имущество с неустановен произход.

Според наши източници Иван Русев е имал големи очаквания и обещания от политическия измамник Генадий Атанасов да стане общински съветник, но уви – не става. След местните избори Иван Русев кара Генадий Атаанасов да му обещае, че ще му уреди директорски пост, какъвто заслужава – или директор на Регионалната служба по заетостта или зам. кмет на район Приморски.

И естествено политическия лицемер Генадий Атанасов му обещава.

Докато преди седмица, когато още нищо не се случва с назначението, Иван Русев започва да неговолства и на различни места се оплаква от Генадий Атанасов, като го описва като човек който мисли само за себе си и е пълен егоист. Генадий Атанасов подочува и пак прави опити да го назначи… поне като зам. кмет.

Припомняме ви обаче, че Иван Русев бе разследван и от НОВА ТВ за нагласяни обществени поръчки в Техническия университет Варна, след което му беше закрита позицията (така се прави когат искат да те махнат тактично, и от тогава е безработен), а освен КПКОНПИ и НАП във Варна се говори, че срещу него се водят няколко досъдебни производства.

Така, че на фона на всички скандали в Държавата и поради чуствителността на обществото точно сега за подобни корупционни практики, а и точно когато американците ни посочиха висш магистрат уличен в корупция, управляващите надали ще рискуват да запалят искра до туба с бензин! 

Антон Стоев, кв. Владиславово


Сподели

Related posts

Leave a Comment