РЕГИСТЪР НА ИЗГУБЕНИТЕ КАУЗИ

Сподели

Това беше семейството на Надя (16) и Ангел(60) от село Септемврийци. С времето те се сдобиха с шест деца. Разликата във възрастта беше търсена от малката Надя, защото беше тормозена сексуално в селото си, Септемврийци.

Минаха десет години, в които ние следяхме развитието на тези хора, помагахме им, сега Надя е на 26, а Ангел почина преди 4 месеца.
Вчера децата за Надя бяха взети мъчително от социалните.
Но истината е, че така трябваше. След смъртта на мъжа си в последно време Надя не успяваше да ги праща на училище, а преди седмица децата едва оцеляха в пожар.
Трябва да сме принципни. Социалните са прави в случая, за съжаление. Сега чакаме някой да обясни на Майката Надя правата й. Защото това също е принципен въпрос.
Търсим помощ. Надя обещава да се справи със задачата да бъде свестна майка. Не знаем обаче как да стане.

Как сте, колеги с грантове и фондации? Помогнете на тази жена да си стъпи на краката и да си прибере децата, вместо да давате интервюта. Молим ви.
Изниква и жесток социален въпрос – ако една жена загуби мъжа си, има ли условия тя да може да гледа децата си, да работи и да смогва занапред? Ако отговорът е “не” – значи ли че на всички бедни вдовици децата ще отиват за основяване? Не става дума само за Надя. А и за всички нас. Замислете се.

Мартин Карбовски


Сподели

Related posts

Leave a Comment