На вниманието на министъра на образованието – мнение на баща – моя милост – на две деца, които се обучават дистанционно в момента

Сподели

На вниманието на министъра на образованието – мнение на баща – моя милост – на две деца, които се обучават дистанционно в момента:

👉 Не претупвайте учебната година – удължете я с 2 седмици – на нормалните хора, за които образоването е приоритет, колкото и да сме малцинство, ни е ясно, че никой няма да загуби от това!

👉 Оставете им съботите и неделите за рестарт – не ги карайте да учат и тогава, особено, след като са били 2 месеца затворени, особено след като и времето ще е благоприятно за отдих навън, особено след като всеки преподавател ще започне да пуска тестове, контролни и класни, за да пише оценки. Децата ще изтрещят или, както е модерно да се казва, ще бърнаутнат!

👉 Преструктурирайте учебния материал, отделете малко повече време за упражнения и стартирайте учебната година на 10 септември (да не кажа на 01.09., че ще е твърде амбициозно).

👉 Помислете за по-чести, но по-кратки ваканции – така хем децата ще могат и да наваксат материал, ако по някой предмет им е трудно, хем зимните месеци ще могат и да минат през сезонни вируси, без да губят материал, хем и разходите за енергия ще се оптимизират в най-студените месеци…

Сигурен съм, че има и още, ама ми свърши времето 

Мариан Бачев


Сподели

Related posts

Leave a Comment