Задържаха за 72 часа Йордан К. от Варна, за наркоразпространение на кокаин

Сподели

Окръжната прокуратура във Варна задържа до 72 часа наркоразпространител на кокаин, съобщават от съдебната институция.

Съдът привлече към наказателна отговорност 46-годишния Йордан К. и го задържа до 72 часа.

Обвиняемият бил задържан от полицейски служители на ОД на МВР на 3 април тази година. На служителите им направило впечатление, че по време на ограниченията във връзка с извънредното положение Йордан е изключително активен. След като бил наблюдаван, било установено, че активността му е свързана с разпространение на високорискови наркотични вещества.

При извършване на личен обиск на Йордан К., претърсване на автомобила му и на имот, свързан с него, са били намерени наркотици – близо 3 грама кокаин.

Окръжната прокуратура във Варна му е повдигнала обвинение за престъпление по член 354а, ал. 2 от НК, извършено в условията на опасен рецидив. Йордан К. е осъждан неколкократно, включително и за държане на високорискови наркотични вещества.

Прокуратурата ще поиска от Варненския окръжен съд да му определи най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража.

По наша информация има множество подадени сигнали за група за разпространение на наркотици под ръководството на общинския съветник от Варна Генадий Атанасов – Гената. Градските легенди разказват, че живущите във варненския квартал Владиславово са запознати с действията на действащия съветник, но близостта му с някой политически лица му осигурявали спокойно да поддържа криминалната си дейност и преписките по сигналите срещу него да остават неразглеждани. Именно според разкази на хора от квартала, един от работещите с Генадий Атанасов е бил Йордан К.


Сподели

Related posts

Leave a Comment