Медицинският съвет пропадна въпреки/заради спасителя в ръжта

Сподели

Медицинският съвет на проф. Коста Костов „пфу“ – и го няма вече. Сътвори помагало за лекарите, изслуша едно конско от премиера срещу доц. Мангъров и се разпусна. Е, няма изненадани.

Предизвестена смърт, би се изразил Маркес, макар краткият живот на съвета да не стигаше за цяла хроника…

Продължаваме по начертаната програма. От Сингапур до Великобритания ще продължат да хвалят българското правителство за супер мерките и в следващите дни. Не че го пише в чуждите медии, но го казва българският синоним на истината. Освен това същият си говори важни неща със своя приятел Ли. Ли Нак-йон е премиер на Южна Корея, която щеше да произвежда автомобили в България, но се отказа. Заради COVID-19, не заради друго.

Ще продължим с внимание да изслушваме черната статистика за Италия. Също и неадекватните решения на Испания, Франция, Германия… Ама, моля ви се, какво правят тия хора?! Да звънят в София и да питат! Успехите ни срещу коронавируса се роят всеки час и блестят като шлифовани диаманти. Неслучайно произведените у нас защитни облекла и маски се търсят в цял свят. Дали са сертифицирани по международните стандарти? Глупав въпрос. Непатриотичен! Спасяваме човечеството, а тук някакви съмнителни елементи питат, разбираш ли… Къде е прокуратурата?!

Спасителят в ръжта е тук. Помните ли объркания Холдън, който казваше: „Все си представям малки дечица да си играят на някаква игра в голяма ръжена нива… А аз стоя на ръба на някаква шеметна пропаст. И каква ми е работата? Да спасявам всяко дете, което тръгне към пропастта.

И нас все ни спасяват, макар да сме прекрачили ръба… Имаме си спасител в ръжта!

Д-р Димитър Попкутуев


Сподели

Related posts

Leave a Comment