Илиян Василев: Щом Божков избира сега да говори означава, че настъпва важен момент

Сподели

Божков е далеч от идеален, дори напротив. Но самият факт, че избира сега да говори означава, че оценката му е, че настъпва важен момент. Най-големият проблем на тази власт е липсата и на диалогичност, тя диктува единствено приемливите за нея, често грешни условия.

Много хора знаят много нелицеприятни неща за него и в личен план и като бизнесмен. Но и единствения останал от първоначалната Г-13, ранните назначени олигарси. Не случайно, защото съумяваше да държи оптимален вариант на контакти с властта. Не се афишираше с нито един от тях, макар и да имаше връзки с всички.


Много точно е наблюдението му за мутрите от тогава и сега. Ако забелязахте всички мутри от онова време днес са легитимни бизнесмени, едни са концесионери, други енергетици, трети хотелиери – това Борисов го брои за свой принос. И е факт, че бухалките не са на улиците, а самите институции – НАП, ДАНС и прокуратура. Много по-страшни и срещу тях няма защита. Бизнесът в момента е тотално рекетиран и никой не смее да гъкне. И пак по схемата – дай парите или пращаме проверка и влизаш в арест /прокуратура/.


Тези хора не искат Божков реално да бъде съден и да получи присъда. Те искат да му вземат бизнеса за себе си – с репресии и със заложници.


Няма никакви правила – дори мафията не взема жени и деца заложници.


Тази система може да бъде разградена само с помощта на хора като Цветан Василев и Васил Божков – те са инсайдъри и знаят как и къде да натиснат. Единственото на което обаче имат право е справедлив съд.

Илиян Василев, Фейсбук


Сподели

Related posts

Leave a Comment