Четирима с наркотични вещества спипаха във Варна за ден. Единият свързан с групата на Генадий Атанасов – Гената

Сподели

Провинилите се са на възраст от 20 до 40 години, всички са познати на органите на МВР

Четирима са задържани за притежание на наркотични вещества през изминалото денонощие във Варна, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР.

На 18.05.2020 г., около 10,25 ч., зад бл. 25 на бул. „Вл. Варненчик“ е извършена полицейска проверка на лицето Ч. Н., на 20 г., известен на МВР , от Варна, при която той предава доброволно пакетче с бяло кристално вещество и пликче със суха тревиста маса. Лицето е задържано за срок до 24 ч. Направената експертна справка установява, че веществата са наркотици – метаамфетамин с тегло под 1 гр. и марихуана с тегло под 1 гр.

Два часа по-късно , на ул. „Иван Срацимир“ във Варна е извършена полицейска проверка на лицето М. М., на 40 г., осъждан, от Варна. Той доброволно предава пакетче с кафяво прахообразно вещество. Лицето е задържано за срок до 24 ч. Направената експертна справка установява, че веществото е наркотик – хероин с тегло под 1 гр.

Около 21:00 ч. същия ден, в жк „Вл. Варненчик“, в близост до бл. 9, е извършена полицейска проверка на лицето А. И., на 26 г., известен на МВР, от Варна. При проверката лицето доброволно предава: пликче със зелена тревиста маса, 5 и саморъчно свита цигара. Лицето е задържано за срок до 24 ч. Направената експертна справка установява, че веществата са наркотици: метаамфетамин с общо тегло под 1 гр., и марихуана с общо тегло 1,51 гр. Според наша информация задържаното лице е свързано с групата на неуловимия и безкрупулен квартален наркобос Генадий Атанасов – Гената.

На 19.05.2020 г., около 09:30 ч., на ул. „Доброволци“ във Варна е извършена полицейска проверка на лицето Д. Я., на 22 г., известен на МВР, от с. Константиново. Той доброволно предава пликче със суха зелена тревиста маса. Лицето е задържано за срок до 24 ч. Направената експертна справка установява, че веществото е наркотик – марихуана с тегло под 1 гр.

По случаите се водят бързи полицейски производства, а след отпадане на основанието, задържаните са освободени.


Сподели

Related posts

Leave a Comment