Поругаха Шипка!

Сподели

Поругаха Шипка! В деня на честването на 143 години от Шипченската епопея! Четирима мъже и една жена се барикадираха в Паметника на свободата. Те пуснаха знаме с надпис „оставка”. Наложи се да бъдат изведени принудително с полиция около 13:30 ч., предаде Нова тв.

Това стана пред очите на десетки българи, които чакаха да се възползват от безплатния вход на паметника.

На излизане от монумента задържаните не се обозначиха като привърженици на нито една политическа сила или движение. По-късно се разбра, че те са били привърженици на „Боец“. А „Отровното трио“ – Арман Бабикян, проф. Велислав Минеков и адв. Николай Хаджигенов, се разграничиха от действията им със съобщение във Фейсбук.

Директорът на музея – Чавдар Ангелов, определи действията на арестуваните като кощунство и поругаване. „Това не е място за политика. Съжалявам, че това се случи. Извинявам се на всички, които станаха свидетели на този вандалски акт. И за съжаление, след като в началото на 50-те години му е била сложена петолъчка, това е вторият път, когато Паметникът на свободата е поруган по един абсолютно недопустим начин,“ заяви той.  

Четирима мъже и една жена се барикадираха на паметника на Шипка, пуснаха знаме с надпис „Оставка“

Сподели

Related posts

Leave a Comment