Иван Гарелов: За политиката, разузнаването и журналистиката (ВИДЕО)

Сподели

Медийният съветник на Огнян Герджиков в първото служебно правителство на президента Румен Радев говори пред Нова тв за разочарованията от политиката. За мястото на журналистите и отношенията между политическия елит в страната.

За първи път „Мистър Панорама“ разкрива детайли от работата си като разузнавач и обучението му в школата на КГБ край Москва.

Иван Гарелов е роден през 1943 г. в Смилец, Пазарджишко. Завършва журналистика. През 1972 г. започва работа в Българската телевизия като репортер, след което в продължение на 21 години води политическо-информационното предаване „Панорама“.

Журналистът е женен за водещата от БНР Донка Стамболийска. Има две деца, а преди две години почина осиновеното от него палестинско момче. Между 1967 и 1969 година Гарелов работи в Първо управление на Държавна сигурност, а след 1970 година е нещатен сътрудник на службите, като е обучаван в школа на КГБ край Москва. В последните години се занимава с политически ПР.

През 2017 беше медиен съветник в служебното правителство на Румен Радев, от където беше уволнен от премиера Огнян Герджиков, защото публично защитава Елена Йончева. И след SMS от бившия тогава министър–председател Бойко Борисов.

Цялото интервю гледайте във видеото 

Иван Гарелов: За политиката, разузнаването и журналистиката

Сподели

Related posts

Leave a Comment