Боян Чуков: Зад агресивния македонизъм стоят „нашите братя славяни и православни“ сърби

Сподели

Зад агресивния македонизъм стоят „нашите братя славяни и православни“ сърби. Патологичната българофобия в Скопие се генерира от местните сръбски агенти за влияние. Това написа във Фейсбук анализаторът и експерт по международна сигурност Боян Чуков.

„В момента наблюдаваме истинското отношение на Белград към София. Сърбите винаги са се виждали като лидери на Балканите, а България като сателит на Сърбия. Българските национални интереси не предполагат приемането на Северна Македония като аватар на Белград в ЕС. Това ще позволи на Скопие да промотира и развихри великосръбската идеология на ниво Брюксел с всички инструменти и възможности като страна членка на Евросъюза“, коментира още той.

Ето пълния текст на съобщението на Боян Чуков:

„Българи изнудват македонци: Първо признайте, че вашият език и идентичност са с наши корени и едва след това можете да се присъедините към ЕС“, е заглавието на интернет изданието Republika.

Преди няколко дни по време на интервю в един момент без никакъв повод сърбинът Ивица Дачич (бивш външен министър и настоящ председател на Скупщината) намеси България и избухна: „За какви вътрешни работи днес се говори в Европейския съюз. Там имате едни българи, които в Сърбия са само 0.26% от населението ни. Толкова са българите в Сърбия. Но, България на всяка среща на Европейския съвет поставя въпроса за правата на българското национално малцинство”.

Ивица Дачич страда от тежка амнезия. Сърбите унищожават българите на територията на Югославия от векове с чудовищна жестокост и последователност, сравнима само с тази на фашистите. Далеч преди Коминтернът да повтори великосръбските постановки.

По-горните факти само още веднъж доказват, че зад агресивния македонизъм стоят „нашите братя славяни и православни“ сърби. Патологичната българофобия в Скопие се генерира от местните сръбски агенти за влияние.

В момента наблюдаваме истинското отношение на Белград към София. Сърбите винаги са се виждали като лидери на Балканите, а България като сателит на Сърбия. Българските национални интереси не предполагат приемането на Северна Македония като аватар на Белград в ЕС. Това ще позволи на Скопие да промотира и развихри великосръбската идеология на ниво Брюксел с всички инструменти и възможности като страна членка на Евросъюза.

Което влиза в огромен сблъсък с основните принципи на ЕС и българските национални интереси. България с налагането на вето прави огромна услуга на евробюрократите, които нямат идея за историята на Балканите и продължават да мислят егоистично, клиширано и ограничено. Крайно време е да видим истината директно в очите и да защитим нашите национални интереси и достойнство.

Да не позволим да се размива нашия културен и цивилизационен код в услуга на великосръбската идеология!

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3D2593969967559883%26id%3D100008407154266&show_text=true&width=552&height=646&appId

Сподели

Related posts

Leave a Comment