BESO HOMES – лъжата на върха на карфицата!

Сподели

Скандала с брокерите на BESO HOMES продължава благодарение на „усилията“ и безграничната наглост на потъналите в лукс брокери Емануил Лазаров и Десислава Петрова!

Не стига, че стана ясно, че са направили поредица от престъпни машинации за да възпрепятстват умишлено издаването на Акт 16 на сградата Modern Living Apartments, а сега слушайте внимателно… към този момент продължават безочливо с милионите си да се мъчат да си купуват индулгенция в различни медии.

„Лъжата в този случай е на върха на карфицата, а Истината понякога се огъва, но винаги изплува над лъжата както маслото над водата.“

На редакционната ни поща получихме поредния мейл от същите обикновени хора, собственици на имоти, по зла участ станали заложници в 21-ви век на брокерите Емануил Лазаров и Десислава Петрова.

Публикуваме писмото им без редакторска намеса:

„Пишем Ви във връзка със следната статия – https://blitz.bg/kriminalni/nay-nakraya-uzhilenite-ot-krasen-krstev-sobstvenitsi-v-beso-homes-shche-poluchat-akt-16-snimki_news801309.html

Ние сме собственици на имоти във въпросната сграда и направихме този общ мейл адрес, за да го ползваме за комуникация в ситуации като сегашната.

Изумени сме от написаното на сайта Ви. Единствената ИСТИНА в тази статия е, че съдружниците – Емануил Лазаров и Красен Кръстев, са се скарали и от това страдаме неправомерно и ние, хората закупили имоти в тази сграда. Искаме да отбележим, че решихме да се свържем с Вас, не защото защитаваме едната страна в спора, а защото всичко написано от Вас няма общо с действителността и фактите.

  1. На 6ти февруари, отново на Вашия сайт е публикувано следното – https://blitz.bg/kriminalni/prestplenie/prokuraturata-podkhvashcha-uzhilenite-ot-beso-homes-v-manastirski-livadi_news798200.html#Две седмици по-късно публикувате статия, в която се твърдят коренно различни неща. Изключително непоследователно е. Когато тиражирате информация, е хубаво да проверявате източниците си и информацията, която представяте пред толкова широк кръг от хора! Нищо от описаното в статията от 22.02 не е подкрепено с факти. Изключително субективно е, проверихте ли по някакъв начин нещата, които написахте?
  2. Не сме ужилени от Красен Кръстев, а точно обратното. Той единствен продължава да работи, за да можем да се сдобием с акт 16. Сагата около въвеждането на сградата в експлоатация граничи с фантастичен филм. Факт е, че заради спора между вече бившите партньори ние все още нямаме акт, но е абсолютна НЕИСТИНА да се твърди, че виновникът е Красен Кръстев. И за да потвърдим, че не пишем този мейл с други подбуди – като например да защитаваме инвеститора, ще Ви споделим следните ФАКТИ, които са част и от първата статия публикувана от Вас:
  • За да възпрепятства процедурата по въвеждане на сградата в експлоатация, Емануил Лазаров неправомерно укрива строителни книжа (без които няма как ДНСК да се произнесе) и отказва да ги предостави – заведено е досъдебно производство – № ЗМ15408/19  в Софийска Районна Прокуратура.
  • За да възпрепятства процедурата по въвеждане на сградата в експлоатация, сестрата на Емануил Лазаров – Камелия Гислер предявява фалшива претенция върху собствеността на земята. С антидатиран предварителен договор, тя подава и сигнал в ДНСК, за да се СТОПИРА процедурата по въвеждане на сградата в експлоатация. По случая е подаден сигнал от инвеститора Си Би Глобал Инвестмънт ООД чрез Управителя си Красен Кръстев до Софийска Районна Прокуратура с вх.№43656/20 от 04.11.2020г., към който ние собствениците се присъединихме с отделно заявление.
  • За да възпрепятства  процедурата по въвеждане на сградата в експлоатация, Десислава – съпругата на Емануил Лазаров подава сигнали в ДНСК относно спорове за имоти в сградата. Това са частни спорове между нея и Красен Кръстев, които не следва да имат отношение за издаването на акт 16, но все пак забавиха процедурата и бяха взети предвид от ДНСК.

Хубаво е да споменем, че от почти година сме безцеремонно игнорирани от Емануил и Десислава и адекватен отговор за подадените от тях сигнали в ДНСК, както и за укритите документи, просто няма. Попитахме ги неколкократно защо продължават да пречат и с какво ние сме виновни, че те имат неразрешени бизнес отношения с Красен Кръстев. Отговор нямаше – нито на мейлите ни, нито на телефонните ни обаждания.

Проверете всички тези сигнали изпратени в ДНСК с цел стопиране процедурата по въвеждане на сградата в експлоатация  – сигналите от Камелия Гислер (сестра на Емануил Лазаров,), сигналите от Десислава Петрова (съпруга на Емануил Лазаров), сигналите от Анелия Трайкова (служителка на Десислава Петрова). Проверете и факта, че съществува досъдебно производство за неправомерно укритите строителни книжа от Емануил Лазаров. 

Собствениците сме омерзени и уморени от всичко случило се в изминалите почти две години, надяваме се наистина да имаме успех и скоро да вземем този бленуван акт, за да можем спокойно да влезем в имотите, за които сме си платили.

Но е изключително грозно да четем подобни статии, в които се възхваляват и защитават хората, които почти 2 години си играят по най-грозен начин с всички нас, които сме им се доверили. Впрочем именно Десислава е основният брокер, който продаваше апартаменти в сградата. А после почна да подава жалби в ДНСК срещу легализирането на тази сграда.

Да се твърди следното е абсолютна лъжа:

“В крайна сметка акт 16 ще има, основно благодарение на фирмата на другия съдружник, който завършва цялата сага с плащането на задълженията на Кръстев с идеята собствениците да си влязат в имотите.”

Не благодарение, а ВЪПРЕКИ тях. Въпреки сигналите в ДНСК, въпреки антидатираните договори, въпреки укритите строителни документи.

Ето линкове към статии, които са подкрепени с факти от хора, които бяха готови да чуят и нас, собствениците засегнати от всичката тази гадост.

Надяваме се, че ще вземете предвид написаното от нас. Дано все пак има останали съвестни журналисти в България, които са готови да покажат истината!

Собствениците на имоти в сграда Modern Living.“


Сподели

Related posts

Leave a Comment