Мустафа Карадайъ от Дулово: На тези избори трябва да определим

Сподели

х

„На тези избори трябва да определим хоризонта на страната, в каква България искаме да живеят нашите деца“, това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на площада в село Черник, община Дулово, където пристигна за да подкрепи листата на ДПС в Силистра, с водач доц. д-р Джевдет Чакъров, следван от  Гюнер Ахмед.  

Карадайъ припомни, че през 89 година  ”в името на името, на честта и достойнството, в името на културата и традициите докарахме демокрацията и свободата в България. Много висока цена платихме ние, за да има демокрация в България.  Но дойде Бойко натрупа 20 милиарди дълг. Руши държава и държавност. Гази демокрация, гази Конституция, гази законите на страната и ние го търпим“ убедено заяви Карадайъ. Лидерът на ДПС сравни тоталитарния режим със сегашното управление и даде пример със забраната за агитация на език различен от българския „Ако по времето на  Тодор Живков глобата за говорене на турски език беше 20 лв, сега по времето на Бойко е 2000лв . И допълни „Отиват в ЕП и гласуват Резолюция за защита на езиците, езиковото многообразие, идват в България забраняват езиците. Сутрин говори едно, на обяд второ, вечерта прави друго. По този начин държава не може да се управлява и това трябва да спре. Карадайъ призова на тези избори да определим хоризонта на страната и това  в каква България искаме да живеят нашите деца.  И призова „Избираме или да ги оставим да трупат дългове или избираме с номер 9 програмата за ускорено икономическо развитие, която има Движението за права и свободи“.

На площада в с Листец, община Главиница зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев направи кратка равносметка на управлението на ДПС и заяви  „По времето на ДПС успяхме да намалим данъците на 10 %, направихме ги най-ниските в Европа. При най -ниски данъци върнахме 16 млрд външен дълг, при най-ниски данъци качихме БВП, при най-ниски данъци качихме доходите. Ето това е икономическото чудо!“ бе категоричен Цонев. „Какви доказателства повече да дадем, за това че можем да управляваме?“ попита той и продължи  „На България и отива Движението за права и свободи да участва в управлението, не само да участва, но и да показва пътя, по който ще се развива България, защото не говорим празни приказки и имаме доказателства.“

„Управление, което може с доверието в себе си да привлече 35 млрд евро инвестиции за 8 години има право да каже на управление, което за 11 години успя да привлече само 15 млрд, има право да каже, че то е по-некадърно, по-лошо отколкото България заслужава.“ заключи Цонев и призова за рестарт на държавата с № 9 в интегралната бюлетина.

оризонта на страната


Сподели

Related posts

Leave a Comment