Корнелия Нинова подписва споразумения с още 6 партии

Сподели

Председателят на БСП Корнелия Нинова ще подпише днес споразумения с още шест партии и граждански сдружения, които се присъединяват към голямата лява коалиция.

Пред седмица председателят на БСП Корнелия Нинова подписа споразумения с още три партии, които се присъединиха към голямата ляво обединение, иницирано от лидера на БСП.

Новите участници в голямата коалиция са “Съюз на отечеството” с председател Васил Точков, “Българска пролет” с председател Велизар Енчев и “Движение за социален хуманизъм” с председател Александър Радославов.

Представителите и на трите новоприсъединили се партии изказаха удовлетворението на техните членове за консолидацията вляво, започната от БСП.

Председателят на партия “Съюз на отечеството” Васил Точков благодари на Корнелия Нинова за иницирането на широката лява коалиция и усилията й за обединението на левите партии в България.

На 21 май лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че за предсрочните избори на 11 юли ще се регистрира голяма лява коалиция. Мотивът, който посочиха социалистите за това решение, е, че “подходът “всеки за себе си” не дава резултат и наказва”.

Ден по-късно БСП подписа предизборно споразумение с АБВ и “Нормална държава”. Към коалицията се присъедини и проф. Минчо Христов, представляващ “Движение на непартийните кандидати”.

Обявената коалиция от Корнелия Нинова е обединение от 17 партии и граждански структури в ляво и център.


Сподели

Related posts

Leave a Comment