Мустафа Карадайъ от Омуртаг: В българския политически живот диалогът липсва

Сподели

Йордан Цонев припомни думите на д-р Ахмед Доган, който още през 2009 г заяви, че „най-опасното нещо в политиката е мутризацията“

„В основен инструмент за правене на политика последните години се превърна омразата, разделението, противопоставянето и агресията, както и липсата на политическа визия и политическа програма,“ категоричен бе председателят на ДПС

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пристигна в Омуртаг, за да даде мощната си подкрепа за търговищката листа. Водач в двадесети и осми многомандатен избирателен район е Джейхан Ибрямов, следван от Имрен Мехмедова и Сунай Хасанов, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

„През месец април направихме избора на промяната и една голяма крачка за възстановяване на демокрацията в нашата Родина.“ С тези думи започна словото на председателят на ДПС пред събралите се хора на площада в гр. Омуртаг.

Карадайъ продължи с коментар относно политическа ситуация в страната.

„В българския политически живот диалогът липсва. В основен инструмент за правене на политика през последните години се превърна омразата, разделението, противопоставянето и агресията, както и липсата на политическа визия и политическа програма. Наличието на политическа импотентност търси разделителни линии в обществото,“ бе категоричен лидерът на Движението.

Мустафа Карадайъ припомни и огромното признание, като получи ДПС с избора на Илхан Кючюк за президент на АЛДЕ. И допълни: „Само че в нашата Родина хора, които влизат в политическото поле, но им липсва държавническо чувство, търсят разделителни линии на противопоставяне, омразат и агресия. Едни хора, изгубени в превода, или загубени в превода.“

В словото си зам.-председателят на ДПС и водач в Пазарджик Йордан Цонев припомни за визионерството и проницателността на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, който още през 2009 година заяви, че „най-опасното нещо в политиката е мутризацията в политиката.”

„12 години делят визионерството и проницателността на г-н Доган и ДПС от сегашните политици, които били политици и партии на промяната. Промяна, за която се сещаш, след като държавата е изправена пред криза и е рухнала“ заключи Йордан Цонев.

ЕПИЦЕНТЪР


Сподели

Related posts

Leave a Comment