Мустафа Карадайъ: Проблемът на управлението в България е липса на ценности и посока

Сподели

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, заедно с Йордан Цонев, зам-председател на ДПС и Президента на европейските либерали Илхан Кючюк пристигнаха в Сливен за да се срещнат с членове и симпатизанти на ДПС. Те се обърнаха за подкрепа към своите избиратели и ги призоваха с №7 да подкрепят водача на сливенската листа Хатидже Георгиева.

 В едноименната зала в Сливен лидерът на Движението за права и свободи очeрта основните проблеми в българската политика, като заяви „Проблемът на управлението в България, за последните 12 години, е липса на ценности, на цел, на приоритети, липса на посока, от което следва и  липса на инвестиции. Те изискват сигурност  и стабилност, предвидимост.“ подчерта Мустафа Карадайъ. Той продължи своето изказване “В България някои от партиите основават своята политика на принципа на омразата. Така влизат в управлението, така се създават, така стават забележими, така стигат и до властта и така си отиват от политическата сцена. А най-лесно е да се мрази – другия, различния, малцинствата. Тези които нямат приоритети, нямат програми, те правят политика и кампания на принципа на омразата. С анти-ДПС кампания стават забележими, влизат във властта, но и с анти-ДПС кампания изчезват от политическия терен.“ Заключи председателят на ДПС.

Карадайъ каза още, че “ДПС е една от онези партии, която има ценности, на които сме верни. Една от ценностите е заедността. Всеки със своето различие да отстоява идентичност и заедно да правим политика в името на бъдещето на нашата Родина България.“

 Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев изрази своите притеснения относно бъдещето на България и предупреди „Да не стане да имаме промяна чрез подмяна. И нека ДПС да предупреди за това!“ каза Цонев и допълни  „Направи се един успешен опит партиите в българския парламент и в българския политически живот да бъдат разделени на партии на промяната и партии на статуквото. Този опит се направи, за да могат да съставят правителство след тези избори по същият този принцип – партиите на промяната в правителството, а партиите на статуквото вън от управлението. Това е така, защото по другите критерии според тях ще бъде по-трудно. И са прави, ще бъде по-трудно. Истинският критерий, по който ДПС иска, ще настоява и ще го постигне, е да се състави кабинет по програми – кабинет, който изпълнява точно определена програма. Това е истинският критерий, а другото е опит за подмяна.“  бе категоричен той.


Сподели

Related posts

Leave a Comment