Мустафа Карадайъ от Казанлък: Тези, които се кичат с етикет „промяна”, са подмяна!

Сподели

Мустафа Карадайъ от Казанлък: Тези, които се кичат с етикет „промяна”, са…

Председателят на ДПС пристигна в област Стара Загора, за да се срещне с членове и симпатизанти на ДПС и да даде силната си подкрепа за водачa на листата Халил Летифов. Той е убеден, че ДПС може да вземе два мандата в Старозагорско.

В зала „Арсенал“ в Казанлък Карадайъ заяви, че „тези, които се кичат с етикет „промяна“, тяхното съдържание е подмяна, а не промяна.“ И допълни: „През целия този период те бяха в услуга на подмяната, а не на промяната. За тези 30 години основният инструмент за правене на политика на този клуб беше омразата, разделението и противопоставянето и анти-ДПС кампания. Това, което те правят и се опитват да го преписват на нас. Е, няма да стане!“, каза лидерът на ДПС.

В изказването си Карадайъ  припомни: „Април месец направихме една голяма крачка за възстановяване на демокрацията, но рестартът на демокрацията все още не се е случил, защото политическите играчи, които имат мерак да бъдат забелязани и да се закачат в Народното събрание, дори да стигнат до властта, ползват като инструмент за правене на политика омразата“.

Той допълни, че още през септември месец на 2017 г. ДПС предупреди, че „реваншизмът е предпоставка за контрареваншизъм. Това не води до нищо добро в държавата, за държавността и за народа“, заключи Мустафа Карадайъ.

В своето слово зам.-председателят на ДПС и водач на листата в Пазарджик Йордан Цонев изрази своята категоричност, че „в България няма диалог между партиите и институциите, няма взаимен контрол между институциите, а бюджетът се разходва като торба с пари от джип“.

„Конституцията не се спазва, а Парламентът се е превърнал в гумен печат на една партия. Това не може да се е случва в една демокрация в нашата Европа, но се случва в България“, каза с тревога Цонев.

BIG5


Сподели

Related posts

Leave a Comment