62 – годишният Бойко Борисов за 66 – годишния Бойко Рашков: Бях дете, когато се изявяваше за главен прокурор…

Сподели

Поредна лъжа на Бойко Борисов е обект на унизителни подигравки и шеги в социалната мрежа „Фейсбук“. Тя е изречена по време на тирадата му в Монтана, където лидерът на ГЕРБ се похвали и че за „10 години е построил половин милиард километра магистрали“.

Докато атакува служебния вътрешен министър Бойко Рашков казва следното: “Бях дете, когато служебният вътрешен министър Бойко Рашков се изявяваше за главен прокурор. Ще си намразя името покрай него“.

Бойко Борисов е на 62 години, а Рашков на 66 г.  Ако приемем, че малкият ББ е бил дете на 12-16 годинки, то по неговите сметки другият Бойко (Рашков) е бил едва на 17-18 години, почти непълнолетен, най-младият кандидат за главен прокурор на България. Цялата му работа на Борисов в приказките е такава – мърлява и далеч от фактите.Фактите сочат, че Бойко Рашков е избран за главен прокурор от Висшия съдебен съвет през 1998 г. На 15 януари 1999 г. президентът Петър Стоянов връща кандидатурата на Бойко Рашков обратно във ВСС. Докато текат процедурните хватки, парламентарното мнозинство на ОДС разпуска ВСС и избира нов състав.  Контролираните от СДС и лично Иван Костов кадровици на съдебната власт избират посочения от него Никола Филчев за главен прокурор.По това време Бойко Борисов е на 40 години.


Сподели

Related posts

Leave a Comment