Бойко лично спрял акция на ДАНС срещу Тодор Попов (кметът на Пазарджик откраднал милиони с консервацията на тракийски могили)

Сподели

Бойко Борисов лично прекратил планирана акция на ДАНС срещу кражбите за милиони от близкия му кмет на Пазарджик Тодор Попов, заловен преди дни надрусан и пиян зад волана на своя джип мерцедес за 130 000 лева, съобщи пред Narod.bg високопоставен източник от общината.

По план операцията е трябвало да бъде проведена миналата 2020 г., когато премиер бе „обичаният” от народа Борисов, получил прякора Тиквата. След като му подшушнали, че спецслужбата се готви да удари община Пазарджик с тотална проверка на бюджета и обществените поръчки, Баце заповядал ДАНС да се оттегли и да не се занимава с крадливия кмет.

По повод акцията по-рано днес, когато в кметството нахлуха екипи на ДАНС, МВР и НАП, главният счетоводител и шеф на Дирекция „Бюджет и общинска собственост” Георги Гайдаров крещял по коридорите „Тия ако докопат документите, майката ни ще е*ат”, описа драматичната ситуация информаторът на Narod.bg от администрацията в Пазарджик.

Драмата с пещерския тарикат Тошко Попов има своя предистория това лято, когато 7 или 8 шефове на общински дружества хвърлили оставка с думите: „Заради далаверите на Тодор Попов и кръжеца около него нямаме намерение да влизаме в затвора”.

Тогава кметът тихомълком назначил покорни калинки на овакантените постове без провеждането на конкурси.

Криминалист обясни пред Narod.bg, че проверката е по сигнал за изчезнали много милиони предимно по линия на културно-историческото наследство, като парите са „правилно усвоени” и превърнати в имоти и лимузини за кмета и престъпния му екип покрай консервиране на тракийски могили край Пазарджик.

Очаквайте продължение на безобразията на Тодор Попов – как се издържат съпруга и две любовници

Narod.bg


Сподели

Related posts

Leave a Comment