Мустафа Карадайъ информира ОССЕ за случаите на полицейски натиск

Сподели

Лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ информира Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) за случаите на грубо погазване на човешките, гражданските и политическите права и свободи на български избиратели в дните преди вота за Народно събрание и за президент и вицепрезидент на 14 ноември 2021 г. Това съобщиха от пресцентъра на Движението.

Кандидатът за президент Мустафа Карадайъ, Искра Михайлова, кандидат за вицепрезидент, Илхан Кючюк, президент на АЛДЕ и Рамадан Аталай, член на ЦОБ и водач на листата на ДПС в Пловдив област се срещнаха в Пловдив с ръководството на Службата за демократични институции и права на човека (СДИПЧ) на ОССЕ. Службата разположи у нас Мисия за оценка на изборите на 14 ноември. Тя се състои от 9 международни експерти, които започнаха своята работа в София на 25 октомври.

Целта на мисията е да направи оценка на подготовката на изборите и анализ на изборния процес в България спрямо действащите международни стандарти и ангажименти.

Пред г-н Марсел Наги, зам.-председател на Мисията и г-жа Алиенор Беноа, политически анализатор, политиците от ДПС информираха за случаите на полицейски натиск над български избиратели, включително над хора с увреждания.

Случаите са както от кампанията за вота на 11 юли, така и от сегашната предизборна кампания за народни представители и за президент.


Сподели

Related posts

Leave a Comment