Жената до Гешев е била адвокат на един от шефовете на ТРЕЙС, докато прокуратурата е разследвала ТРЕЙС за катастрофата край Своге и смъртта на 20 души!

Сподели

БОЕЦ разкриваме нови факти, свързани с Гешев, жената „до” него и разследването на една от най-големите трагедии през последните десетилетия – катастрофата край Своге през 2018 г. ,след която бяха установени дефекти на ремонтирания от фирма ТРЕЙС път и самата ТРЕЙС бе обект на разследване.

Малко предистория, за да си припомним кой е Гешев и как „жената до Гешев“ е свързана с неговата дейност. За съжаление на фона на трагедията на магистрала „Струма“, при която загинаха 45 души, ще трябва да си припомним и една друга трагедия – катастрофата край Своге от лятото на 2018 г., при която 20 българи загубиха живота си. След три години и половина осъдени все още няма.  

През 2019 г. сайтът Фрогнюз разкри, че съпругата на Гешев, Детелина Филипова Ханчева е била съдружник с Марио Кръковски – съдружник на Ваклин, който бе главният свидетел на прокуратурата по делото „Иванчева –Петрова”, по което дело Иван Гешев бе активен участник! В това време разследване на сайта „Биволъ” установи, че фирмата на съдружника на Ваклин е продала на Ханчева жилище от 85 кв. метра в квартал „Зона Б-17” за 40 000 лв., което е в пъти под пазарните цени! Впоследствие стана ясно, че фирма собственост на Кръковски и Ваклин е финансирала със заеми сградата, в която Ханчева е купила апартамента. БОЕЦ внесохме сигнал до прокуратурата и ИВСС за конфликт на интереси и съмнения за финансови и данъчни престъпления, но подчинените на Гешев така и не откриха данни за извършени престъпления. В постановлението за отказ до БОЕЦ се признава обаче, че Гешев е в близки приятелски отношения с Кръковски. И въпреки това конфликт на интереси НЯМА.

След две години разбираме, че свързана с жената до Гешев фирма е купила мезонет 350 кв.м. от същитя приятел на Гешев – Марио Кръковски. Сайтът Bird.bg разкрива през 2021 г., че фирмата ЕС ТИ КОНСУЛТ 2020, чийто телефон съвпада с адвокатската кантора на Детелина Ханчева, е купила мезонет 349 кв. м. и ателие 71 кв. м., заедно с гараж и паркоместа, в столичния квартал “Кръстова вада”. Сделката е изповядана на 10 септември 2020 г. за 420 000 лв. Продавач е фирмата МАВ ГРУП БИЛД, собственост на Марио Кръковски, за когото главния прокурор Иван Гешев признава, че са в близки приятелски отношения. И отново НЯМА конфликт на интереси.

Историята на самата Детелина Ханчева, от танцьорка на пилон до адвокат и запознанството и с Гешев са описани от сайта „Биволъ”. В техен материал се казва:

„Детелина Филипова Ханчева е родом от Севлиево. През 2002 г. тя влиза в новините като танцьорка в нощен бар в зимния курорт „Боровец“, похитена от известния самоковски бандит Юрий Галев. Инцидентът се случва на 21 срещу 22 Януари 2002. Бойко Борисов, тогава в качеството си на главен секретар на МВР, съобщава, че Галев ги е завлякъл от заведение в апартамент в София. Според публикациите от онова време, Галев качил насилствено в личния си мерцедес едното от момичетата, а другото хукнало след тях и също се качило в колата. След разиграването на тази брутална сцена управителката на бар “Рай” съобщила в местния полицейски участък, че танцьорките са отвлечени. Едната от похитените също така успяла да изпрати по мобилния си телефон съобщение, че е в беда. Полицията веднага била вдигната на крак и няколко часа по-късно Галев е задържан на адреса си в столичния кв. „Св Троица“, докато момичетата са в дома му. Галев е арестуван първоначално по подозрение в отвличане и изнасилване, но му е повдигнато обвинение за блудство. Той прекарва повече от месец в следствения арест.

Следовател по делото срещу Галев е Иван Гешев, който тогава работи в трета следствена служба. Неясно как в хода на разследването част от веществените доказателства, уличаващи самоковеца, изчезват. Самата Ханчева също изчезва от делото. Както най-често се случва с делата, водени от Гешев, обвиняемият е оправдан.

По това време Гешев и Галев са засичани от свидетели няколко пъти заедно в заведения, в които самоковецът е редовен посетител. Юрий Галев завършва земния си път, застрелян със седем куршума през 2012 г.”

И въпреки очевидната връзка на Гешев с Ханчева и тяхното „изпиране” от Гешев по делото отново НЯМА конфликт на интереси! Биволите разкриват още, че Ханчева е осигурявана от фирма на ромския барон и разследван за шеф на ОПГ Станчо Владов. Станчо Владов, е бил обвиняем и подсъдим като поръчител на убийството на ромския лидер Тани Танев. Той беше застрелян със 7 куршума на 12 февруари 2008 г. пред заведението му в Долни Дъбник. Делото срещу Владов и други трима мъже от Костинброд е известно в обществото, като “Килърите 2”. Това дело се оказва поредният грандиозен провал на прокуратурата и отново във връзката на Ханчева със Станчо Владов и статута на Гешев, като прокурор НЯМА конфликт на интереси!

,https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fm.fakti.bg%2Frazsledvania%2F493044-jenata-do-geshev-e-svarzana-s-organiziranata-prestapnost-i-hristo-kovachki%3Ffbclid%3DIwAR3T9F5Bnv20zNlSh03uMONDFmsn7ZtGGGTgHV8g67k0t2EnK8oNiZgbYE4&h=AT2kU7lXJEniWGgHkG0shpdopLVgpWS8QbmAfT9YixWrSne1fpjVb0DAMGtAYUH1VdT2yt6cQxvaSq1hPZWmMBr77mPbIfzCx-q7gIBziGphpFF1AQEoPrYoy1YLGW_nmD15

През юни 2019 г. Детелина Филипова Ханчева е регистрирана като адвокат в Софийската адвокатска колегия. 

Сега е време да си припомним и фактите около катастрофата край Своге!

На 25.08.2018 г. край Своге се случи една от най-тежките трагедии за последните десетилетия, като живота си загубиха 20 българи. Веднага след катастрофата стана ясно, че пътят е бил скоро ремонтиран от фирма ТРЕЙС и въпреки това по него е имало редица дефекти и проблемни участъци и множество катастрофи. Разбра се, че повече от година преди катастрофата институциите са били информирани за дефектите на този път и рисковете, които те крият, но никой не е предприел никакви мерки. Борисов хвърли оставките на трима министри, за да спаси кожата си, а прокуратурата започна с показни акции в офиса на ТРЕЙС и с постановление на главния прокурор делото бе възложено са разследване на Националната следствена служба.

През април 2019 г. БОЕЦ разкрихме, че лично Бойко Борисов в качеството му на премиер е бил уведомен от кмета на Община Своге за дефектите на пътя и то за точният километър и метър, където стана катастрофата. С нарочни протоколи изготвени от междуведомствени комисии още през 2017 г. е констатирано, че асфалтовото покрие е било хлъзгаво, че виражът на завоя е бил опасен, както и че мантинелата е била негодна. Това са и изводите на експертите за причината за катастрофата. В своето писмо, кметът на Своге изрично предупреждава Борисов и за това, че гаранцията на пътя изтича след няколко месеца и е са необходими незабавни действия. БОЕЦ сезирахме прокуратурата за престъпното бездействие на Борисов, като изразихме съмнения за корупционни схеми и зависимости. Според нас Борисов умишлено е бездействал, за да изтече срокът на гаранцията и да спести средствата на ТРЕЙС за ремонта на пътя, като след това направят нова обществена поръчка за „ремонт на ремонта“ и нови милиони да бъдат „усвоени”. Близките отношения на Борисов с ТРЕЙС и нейния собственик Николай Михайлов са публични и намират своят израз и в официалните прояви на Борисов, както става ясно от това съобщение на сайта на Министерски съвет:

http://mc.government.bg/print.php?n=2777&fbclid=IwAR37Z-2APf7H5Az1KX-yXGvMBfVgDeHjT5iNfmXbANjM7kF3l3Lf-UC1qGA

Този път обаче бездействието на Борисов, корупцията и некадърността доведоха до смъртта на 20 души. Специализираната прокуратура образува проверка по сигнала на БОЕЦ и по бързата процедура изпра Борисов, Нанков, Глосов и останалите. Тук ще намерите документите, с които Борисов е бил уведомен за дефектите на пътя, ремонтиран от ТРЕЙС:

Проверка на БОЕЦ показа, че именно по това време, по което след постановление на главният прокурор е започнало разследване на катастрофата, включващо проверка на ТРЕЙС, и СП са образували проверка по сигнала на БОЕЦ срещу Борисов и ТРЕЙС, жената на Гешев е била адвокат на Иван Атанасов Бабалеев, който е един от ръководителите и водещи пътни инженери на ТРЕЙС!

Кой е Иван Атансов Бабалеев? Информация за него и ролята му в ТРЕЙС може да намерите в интернет пространството и търговския регистър. Накратко, Бабалеев е бил дългогодишен управител на ТРЕЙС СОП и един от водещите пътни инженери на ТРЕЙС. Дали има връзка със строителството на пътя край Своге, ние не знаем. Не знаем и по каква причина по време, когато прокуратурата разследва ТРЕЙС за смъртта на 20 души, той наема за свой адвокат съпругата на Иван Гешев, който по това време вече е избран за главен прокурор!

https://gradat.bg/news/2015/05/21/2537940_iordanka_fandukova_rehabilitaciiata_na_bul_carigradsko/?ref=id

Справка в деловодната система на АССГ показва, че на 25.11.2019 г. Детелина Филипова Ханчева е подала жалба до съда с вх.№35735/19 г., като адвокат на Иван Атанасов Бабалеев, по която е образувано адм. дело №13 282/19 г. Делото е административно, касаещо разрешение за строеж.

Подадената от Детелина Филипова Ханчева жалба от името на Иван Бабалеев от ТРЕЙС става часове преди Президента Румен Радев да подпише указа за неговото назначаване и дефакто той вече е избран за главен прокурор, а  прокуратурата разследва ТРЕЙС за катастрофата и смъртта на 20 души. Гешев е пряко свързан с това разследване, защото той в качеството си на шеф на Специализираната прокуратура, носи отговорност за разследването срещу Борисов и ТРЕЙС по сигнала на БОЕЦ за корупция и други престъпления.

Вторият адвокат по това дело заедно с Детелина Филипова Ханчева е Таня Йорданова Дянкова. Тя се явява управител на фирма ЕС ТИ КОНСЛТ 2020 ЕООД, за която сайтът Bird.bg, както вече писахме установява, че е свързана с жената на Гешев и е закупила през 2020 г. имоти – мезонет, ателие, гараж, паркоместа за общо почти половин милион лева от фирмата на Марио Кръковски – ортака на Ваклин. Очертава е една наглед сложна схема за обвързаности и „бизнес отношения“, която всъщност следва един класически модел, който ни е добре познат от „Осемте джуджета“. При проверка в САК, БОЕЦ откриваме, че лице с име ТАНЯ ЙОРДАНОВА ДЯНКОВА е вписано седмица след подадената в АССГ жалба от Ханчева и Йорданов, като сътрудник на друг адвокат – Десислава Живкова Димитрова.  Ако става дума за същата Таня Йорданова Дянкова, как така е била адвокат, преди да бъде вписана дори и като сътрудник на адвокат? Има много допълнителни въпроси, но най важният е  –

КАК И ЗАЩО ЕДИН ОТ ВОДЕЩИТЕ СЛУЖИТЕЛИ В ТРЕЙС НАЕМА ЗА СВОЙ АДВОКАТ ЖЕНАТА НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР, КОЯТО Е РЕГИСТРИРАНА КАТО АДВОКАТ ЕДВА ОТ НЯКОЛКО МЕСЕЦА, ДОКАТО В СЪЩОТО ВРЕМЕ ПРОКУРАТУРАТА РАЗСЛЕДВА ТРЕЙС ЗА СМЪРТТА НА 20 ДУШИ И НОРМАЛНО ЛИ Е ТОВА? 

Има два възможни сценария.

При първият сценарий инж. Иван Бабалев, ръководител в една от най-могъщите компании в България – фирма ТРЕЙС, която е усвоила над два милиарда лева само от обществени поръчки за последните няколко години е наел абсолютно случайно жената на главния прокурор за свой адвокат без да знае коя е тя и за връзката и с Гешев. Предполагаме, че в самата компания има юристи, адвокати и юрисконсулти, но Бабалеев е решил да наеме непознат адвокат, който практикува едва от 5 месеца!

Вторият предполагаем сценарий ще го наречем „Осемте джуджета 2”, като Гешев е в ролята на Петьо Еврото, който изпълнява ангажименти и поръчки, а жената до Гешев е в ролята на жената на Еврото, която приема поръчките. Класика.

Какво се е случило трябва да разберем от Гешев, но в аванс можем да ви кажем – НЯМА ДА ИМА ДАННИ ЗА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ. Да не говорим за престъпления. Именно Иван Гешев и жена му Детелина Ханчева са важни в случая, а не Бабалеев. И те дължат отговори.

На този фон трябва да посочим, че междувременно прокуратурата се провали по обвиненията си срещу шефовете на АПИ, а три години и половина след катастрофата НЯМА НИТО ЕДИН осъден. БОЕЦ направихме опит да се свържем и разговаряме с някой от близките или пострадалите при катастрофата, но те категорично отказаха, загубили всякаква вяра в правосъдието. Хората ни казаха директно: „Не искаме да говорим с никого, всичко покриха, всичко замазаха, няма справедливост в тази държава.“  Въпреки че делото едва сега започва в съда, на хората вече им е ясно, че прокуратурата е „свършила работа” и истината едва ли ще види бял свят.

Оставаме на гражданите да преценят дали е редно и нормално, докато прокуратурата разследва една фирма за смъртта на 20 души, жената на главния прокурор да е адвокат на ръководител от тази фирма? Ние знаем отговора.

БОЕЦ изразяваме своето убеждение, че това е поредното доказателство, че Иван Гешев е негоден да заема своя пост и следва да бъде отстранен незабавно и да бъдат започнати обективни разследвания по всички сигнали срещу него за извършени престъпления и конфликт на интереси.

Още днес БОЕЦ ще внесем сигнал до Министерството на правосъдието, КПКОНПИ, прокуратурата, ИВСС и, след сформирането му, и до Народното събрание. Ще продължим и своето разследване по казуса, като и към момента продължават да се разкриват все нови и нови факти и информация, които повдигат допълнителни въпроси. 

Битката продължава!#БОЕЦ

Подкрепете ни в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА


Сподели

Related posts

Leave a Comment