Собственикът на затворената лаборатория на границата: БАБХ пуска камионите без проверка, а за това трябва да се носи наказателна отговорност!

Сподели

Васил Димитров е готов да съдейства на компетентните органи, за да могат да си свършат работата

След като депутатът на ПП Константин Бачийски днес забърка дори МВР и ДАНС за случващото се с граничната лаборатория на „Евролаб“, нейният управител Васил Димитров отново се наложи да излезе с отворено писмо да медиите, в което посочва, че изнесените факти от депутата на „Промяната“ са неверни.

Заради създалия се хаос и дълги опашки от тирове с бързоразваляща се стока, както и за да няма напрежение с турската страна, ръководството на БАБХ е издало устна заповед на инспекторите да пропускат камионите или с минимална проверка, или въобще без да ги проверяват, става ясно от писмото на Владимиров до медиите.

Това е нарушение на закона, за което се носи наказателна отговорност!

„Искам да заявя, че моята фирма няма нищо общо с тези вътрешни за БАБХ проблеми! Виновни могат да бъдат единствено тези, които издават разпореждане за това закононарушение“, подчертава Владимиров.

Публикуваме пълния текст на писмото на управителя на „Евролаб“:

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ

от Васил Димитров Димитров,

управител на фирма „Евролаб 2011” ЕООД, ЕИК 206684087

Уважаеми медии,

По повод на изнесените отново в медиите лъжи и неверни факти от лицето Константин Бачийски, в качеството ми на представляващо фирмите износители -лице, отговорно за товара, заявявам следното :

Ръководството на БАБХ в лицето на изпълнителния директор г-н Даскалов и зам.-изпълнителния директор г-н Мавровски, както и зам.-министъра на земеделието г-н Христанов, поради ред причини не успяват да се справят с организацията, свързана с официалния контрол на ГКПП „Капитан Андреево”! Поради това се струпват огромни опашки от чакащи камиони с бързоразваляща се стока и за да няма напрежение с турската страна, ръководството на БАБХ издава устна заповед на инспекторите да пропускат камионите или с минимална проверка, или въобще без да ги проверяват – “на вдигната бариера “ .

Повечето от  тези камиони пътуват за западна Европа и местните власти знаят какви документи от входен пункт „Капитан Андреево” да очакват при освобождаване на стоката. При непредставяне на такива, те ги изискват по официален ред от БАБХ.  Когато това се случва, ръководството на БАБХ отново издава устна заповед на граничните инспектори да обработят документално съответния камион, въпреки че не е проверен физически и да пратят документите там, където ги искат, за да може да се освободи стоката.

Това е нарушение на закона, за което се носи наказателна отговорност!

Искам да заявя, че моята фирма няма нищо общо с тези вътрешни за БАБХ проблеми! Виновни могат да бъдат единствено тези, които издават разпореждане за това закононарушение!

Готов съм да съдействам максимално на компетентните органи като ясно им изясня ситуацията, за да могат да си свършат работата!

Нека обществеността знае и разбере, че всичко изговорено от членовете на шайката, наречена „ПП”, са лъжи и инсинуации, както в конкретния случай, така и в национален мащаб, а под мотото “битка с корупцията” ставаме свидетели на безчинстване и погазване на всички закони на страната.

Ако има конкретни нарушения и обвинения срещу мен и юридическото лице, което представлявам, очаквам да понеса отговорност по закон, а всичко друго са лъжи и клевети, поднесени в медиите от хора с депутатски имунитет!

С Уважение,                                                                                     29.05.2022г.

Васил Димитров


Сподели

Related posts

Leave a Comment