Съдения за секстормоз Иван Бъчваров драпа да се връща в КЗП

Сподели

Упорстващият да заеме обратно длъжността си наскоро уволнен главен секретар на Комисията за защита на потребителите Иван Бъчваров има скандално досие, несъвместимо със статута на държавен служител

Срещу Иван Бъчваров, който е брат на екс депутата от БСП и бивш земеделски министър Светла Бъчварова, има няколко дисциплинарни производства за дискриминация и сексуален тормоз (виж в линка). 

ДЕЛО ЗА СЕКС ТОРМОЗ НА БЪЧВАРОВ КЪМ НЕГОВА СЛУЖИТЕЛКА

Най-новите му подвизи на тази тема са в продължение на дългогодишните авантюри с подчинени служителки. След изчерпването на отношенията с тях, Бъчваров се насочил към колежки от регионалната дирекция на КЗП в Русе. За целта малко след назначаването на регионалния директор Цветан Христов, също наскоро уволнен, в помещенията на Комисията в дунавския град са инсталирани камери за наблюдение. Те са монтирани от външни, непознати за служителите на дирекцията лица, но в присъствието на Христов и по негови указания. В коридора, който е общ за КЗП, ГД ГРАО и Министерството на младежта и спорта и се ползва и от служители на Областна администрация Русе, също е инсталирана камера. Освен за запис, камерите са били използвани и за отдалечен достъп чрез мобилни устройства. За видеонаблюдението не е искано съгласие на служителите, както и няма предупреждения към външни лица и служители за наличие на камери.

През май 2022 г. главният секретар Иван Бъчваров е бил информиран за наличието им и че тяхното функциониране пречи на свързването на компютрите към интернет, но той не е предприел никакви действия, което навежда на мисълта, че обслужват и негови интереси – например, възможност да разглежда преминаващите колежки.  

Припомняме, че още през 2014 г. в интернет изтече еротичен чат на Бъчваров с негова подчинена, от който става ясно, че са организирани командировки с цел лични срещи и ползване на помещенията на КЗП като терен за интимни ласки.

Извадки от секс чата: 

„ще можеш ли да се измъкнеш“, не знам може би зависи кога ще тръгна и наистина трябва да е в офиса, защото мога да кажа че имам малко работа при тебе а жена ми … да е в центъра например, на знам как ще стане“, „тогава мога да съм с теб в офиса не виртуално“, „а в офиса става ли“, „да,само че не знам как се прави безшумен секс“, „или само ще пием кафе“, „ще ми станат много кафетата“, „спираме се на безшумния секс“, „стига с тия кафета“, „ще вкесиш нещо по-натурално и не толкова горчиво“, „сега ще извикам някой да ми седне в скута“ и др.

Чатът вади наяве отправяни сексуални предложения към подчинени от страна на главния секретар. От служител, подчинен на главния секретар, е заведено дело за сексуален тормоз и дискриминация: ….. 

Софийска районна прокуратура е повдигнала обвинение на главния секретар на КЗП Иван Бъчваров за деклариране на неверни данни.

Друг позорен факт е, че Бъчваров многократно е посещавал Русе и заедно с Цветан Христов са вземали участие в работно време в процеса „варене на ракия“, естествено командирован от Комисията за участие в ракиен туризъм. Материалът за ракията е от лозовите насаждения в с. Екзарх Йосиф, собственост на семейството на секретаря Бъчваров, а Цветан Христов е уреждал казана в околностите на гр. Русе.

Въпреки скандалните разкрития Иван Бъчваров остава главен секретар на Комисията до юни 2022 г.

Вераятно се чудите защо?

Много просто. Единият от членовете при предишния състав на КЗП Константин Арабаджиев е бил съдебен заседател в Специализирания съд. Присъствал е в Комисията не повече от 20% от времето в работните часове и Бъчваров го е прикривал, като е обезпечавал технически административните му функции. В замяна на това най-вероятно Арабаджиев е разпъвал чадър над бившия председател на КЗП Димитър Маргаритов за да не започва дисциплинарните производства срещу Бъчваров.

Очаквайте още разкрития по темата Иван Бъчваров…


Сподели

Related posts

Leave a Comment