Маскиран като демократ: Ген. Наско вкара кръга „Монтерей” в парламента

Сподели

Генерал Атанас Атанасов, който се е дегизирал като десен политик, ще бори комунизма и ще налага демокрация в парламента със стари кадри на репресивния апарат. Това показват последните разследвания на „Филтър“.

От проучването разбираме, че лидерът на ДСБ има нов съветник в парламента, и това е видимо в регистъра на Народното събрание. Ощастливеният съветник е Веселин Марков, който е пенсиониран ръководен служител на ДАНС и дясна ръка на бившия шеф на спецслужбата Иван Драшков.

Двамата развиват заедно бизнес и са приближени до загадъчния приятелски кръг на ченгетата от ДС „Монтерей“. Драшков дори беше спряган за наследник на покойния ген. Любен Гоцев.

За близостта на двамата говорят и снимките от погребението на митичния генерал. Проверка в личните данни на Веселин Марков като лице, заемащо публичен пост като шеф в ДАНС, и тези, с които е регистриран като сътрудник на десния лидер в Народното събрание, съвпадат напълно.

На 12 октомври 2020 година, в разгара на ковид пандемията, на Централните гробища в София се появиха любопитни хора. Повечето от тях – стари муцуни от „Държавна сигурност” като Виктор Вълков, но и бизнесмени от прехода като Младен Михалев – Маджо, политици и приятели на дипломата и разузнавач Любен Гоцев.

Сред опечалените тогава са бившите шефове на ДАНС Иван Драшков и дясната му ръка Веселин Марков. Последният днес е парламентарен съветник на джобния политик ген. Наско, който често говори за старите ченгета и за зависимостите от ДС на политическия елит. Депутатът Атанасов сега е член на Вътрешната комисия в парламента, както и на тази за контрол на службите.

Всъщност лидерът на ДСБ и съпредседател на „Демократична България” винаги е бил изключено близък до Драшков и протежето му Веселин Марков.


Сподели

Related posts

Leave a Comment