Най-важното сега е да стана кмет. После ще мислим как да прекараме проекта

Сподели

„Най-важното сега е да стана кмет. Съдбата ни предостави изключително добра възможност за това. Ще се правим, че сме на страната на хората. Те и без това (бел. рег. Инвеститора) не могат да стартират до изборите. Пък дано да стана кмет. После ще го мислим. Все ще измислим после как да прекараме проекта, че то е ясно, че от Европа ще ни натискат“ – това е казал преди Нова година Преслав Петров пред много тесен кръг на негови съмишленици, ни съобщи наш брилянтен източник.

АБСУРДИТЕ В ПОЛИТИКАТА В БЪЛГАРИЯ НЕ СПИРАТ ДА НИ УЧУДВАТ

Припомняме, че на 6 декември 2020 г. в администрацията на община Вълчи дол е било внесено инвестиционно предложение за изграждането на ветрогенератори върху земя от 150 дка. закупена от инвеститора.

Веднага след това общинския съветник Преслав Петров от партия СВОБОДА, виждайки възможност да извлече политически дивиденти и отново да се пробва за кметското място, се впуска в яростно противоборство с инвеститора.

Въпреки, че само преди три месеца, на 19.09.2022 г. е бил за развитието на ВЕИ-та на територията на общината и даже подкрепя и разписва краткосрочната и дългосрочната стратегия за развитието на община Вълчи дол, в която надълго и нашироко е описано, че ще се търсят инвеститори, за да изграждат ВЕИ (възобновяеми енергийни източници), с което да се подпомага трайно и устойчиво населението в общината, сега е против.

Събирайки десетина земеделци и още толкова съмишленици, които са го подкрепяли през трите му опита да стане кмет – през 2017г. от партия АТАКА, през 2019г. и 2022г. от печално известната партия СВОБОДА, Петров явно започва своята кампания за кметските избори на 29-ти октомври т.г. Като от една страна яростно се противопоставя на инвеститора, а от друга говори гръмки послания, често използвайки думи като морал, честност, доверие, хляба на хората и др., научени очеизвадно като по учебник.

САМО, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ЧЛЕНКА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

И както през 2020г. Европейския парламент гласува директива за драстично намаляването на употребата на пластамаси и то започна осезаемо да се вижда и в България, дори ако щете от хартиените сламки и чаши, до дървените вилици, лъжици и чинии за еднократна употреба предлагащи все на повече места.

Според доклад на ООН от проведената на 01.11.2021 г. в Глазгоу Конференция по изменението на Климата се констатира, че ако до една година не се започнат конкретни мерки за рязко ограничаване на Климатичните промени обратното броене на живота на Планетата ни ще започне.

Така започнаха предложенията за финансирания с приоритет на всички зелени дейности, като фабрики за производство на хартиени или други биоразградими сламки, чаши, чинии, вилици, лъжици и др., фотоволтаични и ветропаркове, проекти по опазване околната среда и водите, , достигането на чиста, питейна вода до всеки жител на Планетата и т.н.

Пресен пример от България е, че преди две седмици нашия парламент окончателно гласува олекотяването на процедурата за поставянето на фотоволтаична система на покривите на домакинствата, и забележете – без да е нужно разрешително за строеж, а само уведомителен режим за такъв покрив.

Така, че всички тези неща най-вероятно са известни на общинския съветник от партия СВОБОДА във Вълчи дол, проводник на интересите на варненския наркоразпространител и негов партиен шеф Генадий Атанасов, но не му изнася да ги говори сега – преди изборите. Затова и най-вероятно се е изпуснал пред негови близки съратници, че след като спечели изборите, с оглед на все по-навлизащите зелени изисквания и промени ще измисли вариант как по-безболезнено да ги прекара през общински съвет.

А ДОТОГАВА – ВСИЧКО Е ПОЛИТИЧЕСКИ ТЕАТЪР И БОРБА ЗА ЕЛЕКТОРАТ

Все пак въпреки предстоящите парламентарни избори, всеки се готви за кметските, защото са по-атрактивни и за разлика от все по-късите Парламенти напоследък, местните са твърдо четири години с огромни и нарастващи ежегодни бюджети, и с възможност по всякакви зелени проекти с право да кандидатстват директно в Брюксел!!!

В това число и община Вълчи дол.

И Преслав Петров със сигурност прекрасно знае това!

Разследването и колажа на началната снимка са на редакцията


Сподели

Related posts

Leave a Comment