В НАЧАЛОТО БЕ СЛОВОТО, НО СЛЕД СЛОВОТО СА ДЕЛАТА

Сподели

Много е лесно да говориш думи. Понякога изгодни на някого, понякога обслужващи нечии интерес, понякога истината. Това последното, съм забелязвала, доста ниско се котира и обикновено предизвиква агресия и силно вълнение. Но да продължа темата. В началото бе Словото. Словото е за осъзнаване, за да се види пътя, да се разяснят нещата, да се даде поука, тема за размисъл. Но то не е решение. Многократно мен са ме питали за кого да гласуват, какво да правят. Аз не искам никой да върви след мен и да казвам какво да се прави. Искам да вървим заедно и да намираме решенията заедно. Защото никой сам не е успял.

Думите трябва да са подкрепени с дела. Виждаме как някои политици говорят много патриотично, кълнат се в България, високопарни речи, лозунги и заричания. А като се вгледаш в делата, няма покритие. Не може да милееш за България, а да се договаряш август 2021 година с американците. Не може да милееш за българския лев, а да не си внесъл събрани 221 000 подписа на българи за запазване на българския лев и пак да искаш да ги събираш. Не може да си против корупцията и тунеядството на политиците, а да не можеш да си докажеш доходите, с които си погасил кредитите си, като извън депутатлъка, имаш общо три години трудов стаж. Не може да говориш против статуквото, а да гласуваш заедно с ГЕРБ. Не може да се правиш на русофил, а да гласуваш с „въздържал се“ на декларацията, че Русия е агресор.

Последният пример е приетите промени в Закона за отбраната и въоръжените сили. Не слушайте високопарните речи от трибуната. Вижте разпечатката кой как е гласувал. И тогава ще разберете кой какъв е.

В началото бе Словото, но след това е Делото. И ако двете не си съвпадат, имате работа с обикновени лъжци и предатели.

Елена Гунчева-Гривова


Сподели

Related posts

Leave a Comment