МАГНИТСКИ И ВЪВ ВАРНА! ОПГ „Кражби и продажби“ вършее в Морската столица

Сподели

Съвсем ново ОПГ занимаващо се с източване на общински средства е започнало да оглежда обществени поръчки на територията на Варна и областта, разбрахме от наши брилянтни източници

Организатор, използващ влиянието си във варненската администрация, е скандално известния зам. председател на общинския съвет Генадий Атанасов – Гената от Владиславово.

Мозъка на схемите за източване на средства чрез обществените поръчки е Анжело Георгиев, чрез фирмата си Арт Строй М ООД с ЕИК: 203554583.

Изпълнителя на всички работни дейности щял да бъде общинския съветник от Суворово Николай Роев – дългогодишен приятел и партньор в СМР-тата на Атанасов.

Заверата е стартирал преди нова година в кабинета на Генадий Атанасов в община Варна, а е запечатана от наши брилянтни източници на шикозна вечеря в ресторант Капитан Кук на 14-ти февруари – празника на Любовта !?!

Първата поръчка, която Атанасов е обещал на Анжело да „уреди да спечели“ била за поставянето на 30 зарядни станции за електрически автобуси на стойност 3 млн. лв.

Втората обществена поръчка е за текущ ремонт на „Трафопост на Дворец на Културата и Спорта Варна“ на прогнозна стойност 250 хил. лева.

РОЛИТЕ

Генадий Атанасов от 2019-та година е зам. председател на общинския съвет Варна от станалата печално известна партия СВОБОДА. От тогава постоянно е свързан със скандали от наркоразпространение до злоупотреба с влияние (виж линковете под статията). От както точно с гласа си Атанасов отстрани Янко Станев от поста зам. председател на съвета владиславовеца се изживявал като новия сив кардинал на Администрацията в Община Варна и никой не можело да му се противопоставя и отказва.

Ролята му в „заверата“ е да набелязва обществени поръчки, да ги подготвя специално за Арт Строй М ООД, ЕИК: 203554583. В случая за „Трафопоста“ Генадий използвал влиянието на поставения от него в борда на Спортна зала Иван Русев, разследван в миналото за източване на Технически Университет Варна (виж по долу разследването по Нова ТВ).

СЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Финансова проверка в ТУ-Варна

Анжело Георгиев е от Варна. Хората из Варна говорят за него, че е строителен мошеник. Свързват го с това, че печели „уговорени“ строителни обществени поръчки и не само, че трудно и бавно ги завършва, защото мами подизпълнителите си, но и не влага в тях зададените качествени материали. Няма постоянни работници, а на наетите такива почти винаги остава нещо неплатено.

Известен е от близкото минало на Варна с аферата „ИНТЕРБИЛД“, след която според запознати винаги е живял на заеми, но продължавал да парадира с лукса и скъпия живот на епохата „ИНТЕРБИЛД“!

Ролята му в „заверата“ – подготвя си сам КСС-то с „удобно и достатъчно завишени“ цени. Участва и печели уговорената от Генадий Атансов – „сивия кардинал“ поръчка, и естествено след всяко плащане му дава „комисионните“.

Николай Роев е „работягата“. Както казва една народна поговорка – „все някой трябва да работи, не може всички да са само играчи“. Роев има бригади с работници (вижте линка под статията).

Ролята му е да изпълни обществената поръчка – в случая ремонта на Трафопоста на Спортна зала Варна.

Към днешна дата видно от сайта за обществени поръчки АОП поръчката е „заключена“ и следва последна фаза – избор на ИЗПЪЛНИТЕЛ.

Който ще се сезира да се сезира.

МАЙ Е ВРЕМЕ СПИСЪКА МАГНИТСКИ ДА ДОЙДЕ И ВЪВ ВАРНА

Очаквайте продължение…

Иван Русев

Колаж на началната снимка – Само Истината


Сподели

Related posts

Leave a Comment