ЗА ПЪЛЗЯЩИЯ ФАШИЗЪМ

Сподели

Колкото и немислим да изглежда прекият сблъсък НАТО – Русия, тук партиите на войната видимо се наежват и засилват вътрешното напрежение. Използват различни прийоми да разединяват народа, да плашат хората и да ги тласкат един срещу друг. Последната стъпка в това отношение беше идиотското предложение да бъдел махнат Паметникът на Съветската армия. Как ще стане, какво ще последва, защо е това безумие – отговорите, обясненията, които чуваме са с чужд словоред, неубедителни, на нивото на хора с нисък интелектуален капацитет. Глупаци, ще кажете, но глупостта не убива, нали ? Само че когато се съчетае с омраза, с фанатизъм, с безнаказаност и с жестокост, тя става опасна. Тогава се изражда във фашизъм. А той започва с насилие и насаждане на страх. Ще махнем паметника, като че искат да кажат фашизоидите, после ще ви махаме и вас. Мислете му !

Нашите фашизоидни елементи не са си показали още зъбите, но окървавяват ли се веднъж, ще придобият бързо привичките от век назад.

Защо век назад ? Ами защото на 9 юни 1923 г. т.е. преди почти сто години у нас е извършен първият в света фашистки преврат. Превратаджиите вземат властта, улавят министър-председателя Стамболийски, подлагат го на нечувани мъчения, режат го на парчета жив, докато издъхне и започват дивашки убийства в цяла България. С това започва една дълга поредица от братоубийствени стълкновения – Септемврийското въстание, атентата в църквата Света Неделя, партизанското движение и т.н. 9 юни е много скоро, след няма и сто дни. Прочетете отново историята, запознайте се с подготовката на преврата и вижте дали няма да намерите сходство с някои прояви сега у нас.

Може ли да стигнем дотам. Дори да няма видим повод за опасения, споменът за 9 юни ‘23 изисква да бъдем особено внимателни с пълзящия фашизъм, избрал разрушаването на паметници, за да възвести появата си.

( Из предаването “ Не се страхувай “ с Васил Василев, излъчено на 13 март 2023 г. по Евроком )


Сподели

Related posts

Leave a Comment