ЗА ДА Я ИМА БЪЛГАРИЯ!!!

Сподели

Днес не съм поглеждала новини. Защото не искам да се цапам. Един фантом минал покрай мен неотдавна и вече стопен в пространство времето ми каза – „Обвита си в хитин! Не виждаш и не чуваш. Живееш в собствената си хитинова обвивка! А света не е това!“. Погледнах го и казах – ДА! Така е!

Не продължих в спор. Безмислено е, защото е напълно прав! Изградих си я съвсем съзнателно. Не мога да променя света, нито другите , но мога да променя себе си. А всичко започва от МЕН и свършва с МЕН. Това е моят свят. В него мога да подредя само това, което ме радва, топли и вдъхновява. Какъв е смисъла да имам всичко което не ми е нужно? Това е товар. Хората не осъзнават, че много по-трудно е да имаш излишъци пред това да ти липсва нещо. Трупат вещи, които не ползват, спомени, които не могат да променят, боклук! Душевен и материален. Навред са заобиколени от излишни боклуци. Дори не ги забелязват. Кътат си ги и ги наричат опит и нужда! Ми не, товар са! Човекът е като къща – не можеш да вместиш всичко, което има отвън и да прибереш у дома, само защото някой го е измислил или комшията го има. Аз съм Екатерина различна съм от Мария. Защо ми е нужно да имам всичко, което Мария притежава в дома си. Общият свят е пазар. Моят свят е моята същност , ще взема само това, което ми е нужно. Останалото нека стои зад хитина ми. Нито ще го ползвам, нито ще губя време да го премествам в душевните си ъгли за да не ми пречи. И да Светът не е това, което има при мен. Не ми е нужно! Но ако у дома е хармонично, чисто и достатъчно, то аз ще се чувствам добре и ще творя красиви неща, ще изпитвам красиви чувства и емоции и ще се чувствам човек! Хюман! Моята продуктивност ще бъде хуманна. Ще съм създател на една частица хуманизъм.

Нарича се хигиена! Хигиена във всяко отношение, морално и физически. Едва тогава мога да търся вътрешно съвършенство. А то ме прави хуманна. За това, нека да ми е простено, че не приемам боклука на СВЕТА, извън хитиновата ми обвивка. Моята душа е моята крепост! Държа на екологията си!

„За да я има България, НИЕ трябва да влагаме в две неща. Това са ЕКОЛОГИЯ – тоест подобряване на средата в която живеем и ХУМАНИЗЪМ – тоест онова нещо, което ни издига над другите. Ако има нещо, което може да ни отдели и направи ХОРА живеещи по друг начин, това е нашето вътрешно съвършенство. „

Знаете ли чии са думите? Звучат философски, НАЛИ! Така е!

Николай МарковМаксимилиан Робеспиер

За едни е анализатор, за други е ченге, за трети е учител по държавна сигурност, за четвърти вербовчик. Всеки вижда това във него, от което има нужда и не вижда онова, което не ползва.

За мен е философ. Взимам философските му проекции и творя останалото от себе си сама. Според своите си критерии и личната си хармония.

И да знаете – нищо от новините не зависи от вас! Освен ВИЕ САМИТЕ! Обаче хармоничната съвкупност от хуманни същества създава Красива среда. А тя различни НОВИНИ! Философия! Моята! Няма жени философи, обаче! Каза ми го един философ…

БЪДЕТЕ

––––––––-

P.S.

Чакам си шкембе чорбата. Съвсем философски. Незаменима част от хармонията МИ. Гастрономическа

Екатерина Димитрова


Сподели

Related posts

Leave a Comment