КИПЪРГЕЙТ докарва 8 години затвор на Генадий Атанасов от Варна

Сподели

ПРАНЕ НА ПАРИ – укриване на доходи с неясен произход

Разследване 1 -ва част!

На вниманието на Главния Прокурор на Република България, г-н Иван Гешев, Окръжна Прокуратура Варна, ТД НАП – СОФИЯ, ДАНС, ГДБОП, КПКОНПИ, Икономическа полиция гр. Варна

След мега скандала с фалшивите данъчни ревизии около Генадий Атанасов, заради които започна разследване срещу него, нашето разследване се натъкна на нова измамна схема, която свързва скандалния общ. съветник от партия СВОБОДА във Варна Генадий Атанасов – Гената с Венцислав Сивов от ВМРО Варна.

Обединени медии съвместно с няколко служби в България под надзора на Главна Прокуратура на България от няколко месеца разследват две лица за пране на пари.

Първото лице е скандалния народилър Генадий Атанасов-Гената от варненския квартал Владиславово, станал известен около порно клиповете с варненския троен убиец Димитър Големанов и друг убиец от Варна, Румен Широков, излежавал 4 ефективни присъди, едната от които за убийство. Тежко убийство лежи на плещите и на второто лице в разследването Венцислав Сивов, когато преди години прегазил дете в Кайсиева градина и избягал с микробуса си. Припомняме Ви, че точно тогава е бил „покрит“ от родителите си и затова не могъл да завърши средното си образование. Миналата година стана ясно, че същия търсел да си купи диплома, но безуспешно, докато ортакът му, по хитрия от двамцата, Генадий Атанасов успял да си закупи такава за висше, разходите за която за следването си не декларира в декларацията към НАП – естествено защото не е следвал.

Планът бил да закупят жилища в курортно място извън пределите на държавата. Така, след продажбата им средствата лесно ще се декларират като приход, на който няма да се търси произход.

Двете лица не са знаели, че са станали обект на разследване на службите много преди това.

В даден момент са се уплашили и са тръгнали да разпродават активите си в турската част на Кипър.

Венцислав Сивов дори не пропусна да ги обяви за продажба в собствения си Тик Ток канал:

https://www.youtube.com/shorts/OapGswYGOAo

Установихме на кои дати лицата са били на територията на северен Кипър, турската част, колко имоти са закупили, какви ремонтни дейности са извършени.

Материалите са предадени в Прокуратурата и е започнало мащабно разследване.

Предстои, каквото предстои да се случи…


Сподели

Related posts

Leave a Comment