Прекратиха конкурса за отдаване под наем на ресторанта на Ивайло Маринов. Братя Атанасови обтягат отношения – кой да връща рушвета

Сподели

По време на 36-тото заседание на Общински съвет-Варна стана ясно, че организирането на търг за отдаване на ресторанта на олимпийския шампион Ивайло Маринов, който му е даден за ползване преди 30 години, е прекратено лично от кмета Иван Портних, съобщава Радио „Варна“.

Новината обяви председателят Тодор Балабанов и за нея научиха днес общинските съветници.

Според Христо Атанасов името му е неправомерно замесено в скандала със спортиста Ивайло Маринов. Той обясни, че неколкократно е внасял питания /2014, 2016, 2018г. / до кмета за безвъзмездното право на ползване на СК „Приморски“.Тези питания във времето остават без отговор. Атанасов уточни, че през 1993 г. е сключен договор за съвместна дейност между Община Варна и ЕТ „Олимпийски шампион“-Пенка Христова. Според Христо Атанасов името на Ивайло Маринов не фигурира никъде. Срокът на договора е до 1994г. През 2002 г. въз основа на договора се одобрява искането от Пенка Христова за ползване на помещението от 50 кв.м. До 2010 г. ЕТ „Олимпийски шампион“ подава финансови отчети. После няма. По думите на Атанасов или обектът не е работил, или е бил стопанисван от друго лице, не от Пенка Христова. Самият Атанасов заяви, че няма представа коя е Пенка Христова.

Припомняме Ви, че преди дни приятели на Ивайло Маринов, бивши треньори и състезатели се събраха на мирен протест пред Община Варна, за да защитят правото на олимпийски шампион да запази ресторанта си, който стопанисва 30 години.

А тук може да се запознаете с хронология на схемата за идеята за превземането от „Братя Атанасови“ на БМ Залива и за изгонването от заведението на единствения варненски олимпийски шампион по бокс Ивайло Маринов.

По наша информация Генадий Атанасов вече е започнал да обвинява за забъркания скандал точно преди кметските избори „брат си“ Христо Атанасов с цел да спаси себе си. Всички които познават Христо Атанасов обаче знаят, че той няма да се остави на „новобранец“ да го ощави и сам да понесе вината…В града се говори, че двамата са взели едни 150 хил. лв. И сега проблема е – кой от двамата ще връща рушвета?


Сподели

Related posts

Leave a Comment