Обединяването на военното разузнаване със сегашното външно е поредната крачка към закриването на българската държава

Сподели

Обединяването на военното разузнаване със сегашното външно е поредната крачка към закриването на българската държава.

Специалните служби са най-чуствителната част от държавата, от националната сигурност. Посочването на Германия като пример за една обединена разузнавателна служба е вопиющ пример за професионална неграмотност в областта на специалите служби.

Всяка държава изгражда своите разузнавателни служби за много дълъг период от време. Това са десетилетия, векове. Всяка страна си има своя национална специфика в изграждането на своите разузнавателни служби. Даването на „подходящи“ примери за нашата вечна конюнктура с чужди държави е политически нечистоплътно. След промените БКП целенасочено разби българските специални служби.

Последните 30-на години българското разузнаване се разбива целенасочено от управляващите и му се пречи да се развива кадрово. Естествено, в публичното пространство виреят множество „полезни идиоти“, които оказват неуморно съдействие за разрухата със своите малоумни разсъждения.

Разузнавателните служби не могат да бъдат поле за вътрешнопартийни боричкания. Професионалистите в България се броят на пръсти и не трябва да се партизират. Разузнавателните обекти на военното и външното разузнаване не са едни и същи.

Боян Чуков 


Сподели

Related posts

Leave a Comment