Остава да видим какво ще се случи с Армения за да разберем какво ще се случи и с всички нас. Определено няма да е нещо хубаво!

Сподели

Трагедията на арменците от Нагорни Карабах/Арцах достигна своята най-драматична фаза. Над 100 000 (от 120 000) жители напуснаха своите исторически земи. Илхам Алиев, президент на Азербайджан заяви, че в Нагорни Карабах са заселени вече 2,3 хил. азери. Към края на тази тодина се очаква техният брой да достигне 5,5 хил.

Събитието е невъобразимо за XIX-ви век. Но е факт! Въпреки, че Алиев се опита да успокои арменците, че няма да има етническо прочистване, хората панически бягат. Страхът и етническата нетърпимост са огромни. Засега няма реален шанс за мирно съжителство между арменци и азери. В жителите на Арцах тече арменска, грузинска и азербайджанска кръв. Но всички те имат арменско етническо самосъзнание.

Всички велики висши военни на Руската империя и СССР от арменски произход са карабахци. Арцах е 10-тата от 15-те провинции на Велика Армения (190 г. пр. Хр. до 387 г. сл. Хр.). Голямата игра продължава в Задкавказието. Арменският премиер Никол Пашинян, кадър на Сорос е „инструмент“ на Запада и работи за изхвърлянето от региона на Русия. Дали това ще се осъществи или не е неясно. Турция и Азербайджан играят своя собствена игра в Задкавказието. САЩ и ЕС не считат, че всички ходове на Илхам Алиев и Реджеп Ердоган влизат в тяхната геостратегия.

Никол Пашинян предаде древния Ахцах, който бе душата на арменците. Днес те са изумени на резултатите от предателството на своя премиер. Но същите тези арменци го избират два пъти подред. Има нещо шизофренично в поведението на арменския народ, който е оцелял през вековете единствено и само благодарение на Руската империя и СССР. Арменците показаха висша степен на неблагодарност към руснаците. Според християнството най-големият грях е проявата на неблагодарност. За нея Господ наказва най-жестоко. Цовинар Бархударян, който напусна Арцах написа: „Прости, че не ми стигнаха сили да умра в твоите ръце… Сега аз знам, че умиращият също мечтае… Умиращият арцахец, да умре в Арцах и земята да прости нашето отсъствие… Аз ще взема само Библията и Атласа на Република Арцех“. Тепърва ще станем свидетели и на другите последствия от предателството на Никол Пашинян. Завесата не е спусната окончателно. Под въпрос е бъдещето на самата Армения. Какво ще остане от нея. Битката за Зангезурския коридор свързващ западен Азербайджан с Нахичеван, ексклав на Азербайджан, който граничи с Турция, тепърва предстои.

В арменската област Сюник (Зангезур), през която преминава въпросният коридор никнат като гъби чужди консулства. От септември 2022 г. в областния център Капан работи консулство на Иран. Франция се готви да открия консулство в града. Русия има консулство в Гюмри, където е руската военна база. Но се готви да бъде открито и руско консулство в Капан. Иран даже предлага Зангезурският коридор да бъде прехвърлен на иранска териритория и да заобиколи Армения. Илхам Алиев иска от Ереван 100 млрд. дол. обезщетение за арменската окупация на Нагорни Карабах. И предлага да бъдат заплатени със Зангезурския коридор, с арменска земя. 

Днес България се управлява от колективен „Никол Пашинян“. България върви по стъпките на Армения. Българите зомбирани продължават да гласуват за своя колективен „Никол Пашинян“. Остава да видим какво ще се случи с Армения за да разберем какво ще се случи и с всички нас. Определено няма да е нещо хубаво!

Боян Чуков


Сподели

Related posts

Leave a Comment