ЕК скоростно готвят промени в регламента за бежанците

Сподели

Докато ни залисват с Израел, кметски избори и гледаме цирковите номерца на Кирето и как върви размножителния период на Ленчено ЕК скоростно готвят промени в регламента за бежанците.

Уж под благовидните претексти на солидарност, братство и хуманна загриженост за бежанците се пробутва безусловното задължение всеки бежанец да иска статут само в държавата в която е влязал за първи път в ЕС. Така щяло да стане по-просто.

Казано просто, ако това мине тия дет ги гоним по магистралите и пъплят из България за да стигнат до Германия и Австрия (които доста несолидарно си затвориха границите) ще остават тук. Първо защото само тук ще могат да кандидатстват и да се сдобиват с нужните им документи и второ защото скоро всички ще затворят границите си.

Като за капак няма да е изненада и солидарно да започнат да ни ги връщат. Просто защото Западът е свикнал да си решава проблемите, като ги изтиква на Изток.

Та Урсулята и тия дет ги поканиха така разбират нещата – нека мигрантите седят при вас па ние солидарно ще ви помагаме да ги раните. А, мерси. Вие си ти поканихте, та бъдете така добри и да им берете гайлето сега.

Даниел Божилов


Сподели

Related posts

Leave a Comment