ИЗБИВАНЕТО НА МЛАДЕНЦИТЕ И МЪЛЧАНИЕТО НА МИСИРИТЕ

Сподели

За кого бие камбаната?

Геноцидът, извършван от Израел над палестинското население, става все по-чудовищен. Вчера училище в Газа, намиращо се под закрилата на ООН, е било обстрелвано с бомби с бял фосфор. Нелепи са „оправданията“, че убежища на Хамас, намиращи се под училища и болници, трябва да бъдат унищожени „на всяка цена“ и изтреблението на деца и цивилни възрастни е „страничен ефект на войната“. Обстрелът от въздуха, особено при тази гъстота на населението и сградите, е доказателство, че или не ти пука за гибелта на цивилните – най-вече деца и пеленачета – или точно те са основната ти цел. И този апокалиптичен кошмар ескалира. И Нетаняху има демоничния цинизъм да раздава оценки кой е терорист, да заплашва света и да обещава още смърт. 

Представителят му в ООН заявява, че било „срам“ да се гласува резолюция ( макар и „необвързваща“, несмела, мижава, тя е морален плесник за Израел ) срещу избиването на цивилни в Газа. Това бил отговорът на „цивилизацията“ срещу мюсюлманското „варварство“! 

Боже, докъде я докарахме! Да търпим някой да нарича открития, див, адски геноцид над един народ – „цивилизация“! И да мълчим, да приемаме това архинагло извращаване на понятията! Да ставаме съучастници в едно епохално злодеяние, която цялата история на истинската цивилизация завинаги е отрекла!

Добре – Нетаняху ще избие един милион палестинци в Газа. Ще принуди останалите милион и половина да напуснат родната земя, на която те са изконни господари ( вижте Библията, на която Нетаняху – Мистър Геноцид, се позовава ). И после? Каква „победа“ ще е това? Как ще съществува Израел в това блато от кръв – та тая кръв ще крещи, ще проклиня! Неслучайно нормално мислещите евреи, нефанатиците, ужасени искат да бъде спряно дивашкото кръвопролитие. То жигосва кървавата си дамга и върху тях.

Колко вече станаха жертвите в рамките на изминалите седмици? Ние си дрънкаме за девет или десет хиляди, но те бяха толкова преди няколко дни, а всеки ден, всяка нощ биват покосявани още и още невинни животи! Включват ли се в тая статистика и клетниците, които остават под руините? Някой брои ли тия, които умират от глад, жажда и инфекции? Причисляват ли се към жертвите тия, които полудяват от стрес под бомбите или след загубата на близките си, на цели фамилии? Защото има покъртителни видеа с тресящи се деца с празни безумни очи. А има видеа на дечица без очи, с кървави очни ябълки. Те формално са „живи“, да – но демонът Нетаняху ги е обезобразил и ги е лишил навеки от светлината.

Логично жертвите са много повече от десет хиляди. Върху главите на мъчениците вече са хвърлени експлозиви, еквивалентни по тонаж на две атомни бомби. На снимките и видеата личи, че хората в Газа три седмици не дишат въздух, а дим, прах и смъртоносни отрови, които разрушават дробовете. Към липсата на храна и вода, е добавена и липсата на въздух. Отнето им е цялото благо, което Господ е дарил на живите същества. 

Това, което става пред очите ни през 21 век е позор за рода човешки. То приравнява нас, мълчаливо наблюдаващите, с неживата материя. Нямаме вече право да се наричаме хора.

Българските мисири продължават да наричат геноцида над Палестина „напрежение в Газа“. Сякаш палестинец и евреин са се скарали в магазина за зарзават.

Често ми идва наум тая фраза от „Душа Камбана“ на Диана Експрес: „Колко мъдро, колко подло, съвестта си всякой вкамени“.

И си мисля колко малко е нужно, за да върнем душите си – просто всички, всички, трябва да бием Камбаната!

Милена Върбанова


Сподели

Related posts

Leave a Comment