„Идиоти“ ООД

Сподели

Мандат на „Идиоти“ ООД. Това е най-подходящата метафора за 6-месечното управление на Сглобката.

Всяко четвърто дете у нас живее в бедност, а над 70% от българите смятат, че догодина ще е по-зле от сега. Съседите ни са настръхнали срещу нас заради неадекватната ни външна политика. Сглобката дори успя да образува блок от враждебни страни срещу България, налагайки неправомерно идиотска такса от 20 лв./МВтч за пренос на газ. На Изток и на Запад станахме за посмешище с инфантилизма и сервилността на първите лица в държавата по отношение на доминиона.

Но за премиера Денков управлението на Сглобката е добро, защото били добър екип в правителството. Съмняваме се, че живеем в една реалност с Академика, защото за половин година не мина и ден без скандал. Безпринципни и опасни скандали, които извадиха на показ невероятни боричкания за кокала.

Циркаджийските номера и изнудванията между „партньорите“ в Сглобката поставяха неведнъж на карта националната сигурност и засегнаха непоправимо енергийната стабилност на страната. Никой не знае кога парламентът ще гледа бюджета за следващата година, защото няма консенсус кой и как да отхапе по-тлъстото парче от него.

Все бяхме гледали панаири в последните 34 години парламентарна демокрация, но толкова безотговорно, налудничаво и на моменти криминално поведение от властта не сме виждали.

Оставка!

Нора Стоичкова

duma.bg


Сподели

Related posts

Leave a Comment