ТЪЖНАТА БЪЛГАРСКА КОЛЕДА

Сподели

Вчера вечерта обикаляме с колата из Пловдив и ми направиха впечатление опашките пред заложните къщи. На няколко места. Хората предпразнично чинно чакаха на опашка, за да залагат свои ценности, явно за да могат да посрещнат идващите празници. Повечето не бяха пенсионери, а млади хора, очевидно работещи. Както всички знаем, България е държавата на работещите бедни. Когато не можеш да се издържаш с труда си, си най-обикновен и долен роб. Който зависи от господаря си, няма свобода и не може да разполага нито с времето си, нито със свободата си и живота си. 

Хората залагат злато, брачни халки, телефони. За да платят някоя сметка, за да сложат нещо на трапезата, да купят подаръци на децата си, макар и скромни. Повечето изглеждаха притеснени и бяха с наведени глави. 

По времето на лошия социализъм не помня някой да е вземал заеми, за да посрещне празниците. А днес, 21 век, България в Европейския съюз, с евроатлантическа ориентация и розовопонисто правителство, благоденстващите българи в европейска България  си залагат пръстените, за да могат да си платят сметките и да има какво да сложат на трапезата си!

Това ни е просперитетът! Защо Денков не коментира колко СА БЕДНИТЕ В ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ? Колко хора живеят на заеми? Колко хора са бездомни? Колко хора СЕ САМОУБИВАТ от мизерия? Колко хора умират, защото нямат пари да се лекуват? КОЛКО БЕДНИ ДЕЦА ИМА? 

Не ви ли е срам, бе, евроатлантици прокълнати! До просешка тояга докарахте народа ни. И нагло продължавате да продавате и крадете всичко, което е останало от опосканата ни държава.

Мога само да ви пожелая откраднатите пари по болници и свещи да ги давате! Не мога да простя това, което причинихте на народа ни! Погледнете тази опашка! Това е СРАМ!!! Срам! Това ли ви е Европа? Това ли ви е ЕС? 

Елена Гунчева-Гривова


Сподели

Related posts

Leave a Comment