Венцислав Сивов изхвърлен от ВМРО Варна

Сподели

Областния лидер на ВМРО Варна Венцислав Сивов бил брутално изхвърлен от ВМРО Варна веднага след кметските избори, ни споделиха наши брилянтни източници. Той бе областен кординатор на партията от четири години, като през същия период беше и общински съветник.

На 4 февруари бе проведена конференция за излъчване на делегати на предстоящия конгрес на партията на 17-ти февруари с гости двамата съпредседатели Ангел Джамбазки и Александър Сиди, на която очевадно Венци Сивов отстстваше, а според някой запознати през същото време е „маал крачоли“ из квартала си.

Джеки Чана, както му казвали съкварталците му бил „наказан“ и брутално дистанциран по нареждане на софийското ръководство поради няколко причини:

Първата била заради взето от него еднолично решение за общо явяване на кметските избори с партия СВОБОДА добила печална слава в национален мащаб с областни председатели заподозряни, арестувани и с повдигнати обвинения за трафик и разпространение на наркотици. Във Варна партия СВОБОДА се представлява от Генадий Атанасов – Гената от Владиславово, който също не остава по назад от колегите си, даже излиза с едни рамена по-напред тъй като през последните шест години самия той е разследван за лихварство, разпространение на наркотици, имотни измами, снимане на порно видеа с малолетни момичета и склоняването им към проституция, укриване на доходи, трансгранични финансови измами, търговия с незаконно оръжие и други разнородни престъпления. На въпросните избори Венци Сивов беше трети в листата за съветници след Генадий Атанасов, но остана шести след пренареждането на преференциите.

Втората причина била за неглижиране на основните ценности на партията, капитализиране на дейността си като общински съветник от ВМРО и трайни зависимости от корупционера Генадий Атанасов – Гената. До ръководството на партията били достигнали сигнали с документи за трансгранични финансови измами организирани заедно с Генадий Атанасов от Кипър по които българските служби работели, а за някой случаи даже вече били образувани досъдебни производства с назначени наблюдаващи прокурори.

Трагичния личен резултат на изборите, зависимостите граничещи до подчинение от престъпни фигури довели до прилепването на партия с дълголетна патриотична история като ВМРО до фигурата на патерица на престъпна организация като партия СВОБОДА във Варна, по думите на Генадий Атанасов „прибрана под крилото на ми“, така и незавършеното средно образование, което допълнително разрушава авторитета на ВМРО, слабохарактерното и лесноманипулируемото държание и други слаби черти в характера на Сивов били довели до решението на ръководството същия да бъде изхвърлен, като „мръсно коте“ цитирайки думите на един от доайените на варненската организция, от партията изцяло!

Нещастния Сивов след изборите сдал ключовете от всички офиси на партията и вече постоянно бил забелязван в родния си квартал Владиславово, където живеела майка му.

Дали Генадий Атанасов ще го прибере в СВОБОДА или вече след като не му е нужен тактично ще го „забрави“, както постъпи с всички които му помагаха и подкрепяха от 2015-та година насам?

Скоро ще разберем…


Сподели

Related posts

Leave a Comment