Генадий Атанасов влиза в затвора?

Сподели

Тъмни облаци са надвиснали над главата на общинския съветник от Варна Генадий Атанасов, разбрахме от наши брилянтни източници от прокуратурата в морската столица.

Генадий изкара четири безгрижни години на капитализиране на престоя си в предишния общински съвет с протекции от Красимир Маринов – Владимир Чавдаров и Тодор Балабанов през втората половина на мандата.

Сега алчния престъпник, все още занимаващ се основно с разпространение на наркотици, се е прикачил за групата на Алтернативата в общинския съвет, но според запознати там е само проформа и е „ограничен“. Без най-сладкото му – далаверата!

От наши отлично информирани източници разбрахме, че по разработка на службите има образувано Досъдебно производство срещу виновно лице Генадий Христов Атанасов, ЕГН: 810102хххх за това, че за периода 2018-2022г. лицето се е занимавало с укриване на данъци, измами на територията на Р България, трансгранични случаи на изпиране на пари с които може да са финансирани проруски проекти и проруски паравоенни формирования прикривани чрез русофилската маргинална партия СВОБОДА, както и съмнения за финансиране на тероризъм и различни финансови престъпления.

Досъдебното производство е под номер 318/2023г. по описа на ОП Варна.

Сигналите са стартирали след като служителка от ТД на НАП – Варна, Диляна Стоянова прикрила ревизията му, след като за тези си действия била получила… почерпка кафе и кола и парфюм лично от Генадий Атанасов на неофициална среща извън сградата на НАП Варна. Тогава варненския пласьор ГЕНАДИЙ АТАНАСОВ е бил обект на разследване още от 2018 година, когато ТД на НАП чрез назначаването на ревизия на него като физическо лице за срок от шест години са започнали цялостно обследване и разследване на доходите му. В процеса на проверката са установени редица нарушения на закона, недекларирани доходи с които е напускал границите на България за прескъпи почивки, тайни преводи от две лица, български граждани от Италия и др.

Разследването добива по голям мащаб след като в службите постъпва информация, че Генадий Атанасов „изпира“ финансови средства в Република Кипър, чрез фиктивно закупуване на имоти след което ги разпродава и по този начин създава произход на средствата си. Тук в полезрението на службите влиза и съдружника му в тази дейност доскорошния областен координатор на ВМРО Варна Венцислав Сивов.

Справка в регистрите на МВР показва, че преди години Генадий Атанасов е бил разследван по жалби на потърпевши и за лихварство. На няколко пъти е разпитван в Обл. Дирекция на МВР – Варна.

Генадий Атанасов от времената край лихварската си дейност

Разбрахме, че са събрани множество доказателства след връщането на всички отговори след направени справки, както от службите, така и от разследването по разпореждане на Прокуратурата.

Досъдебното производство било със срок до края на месец февруари т.г. Ако няма последващо удължаване тогава се очаква да му бъде повдигнато обвинение по четири члена от НК.

Ако се стигне до предявяване на обвинение лицето Атанасов трябва да се яви пред разследващия полицай Михайлова, където наблюдаващия прокурор трябва да му определи мярка за задържане, подписка или да бъде освободен под гаранция след което задължително ще бъде картотекиран като обвиняем.

Във Варна става разместване на политическите пластове. Усеща се нова енергия и воля за промяна и за нетолериране на всички престъпни традиции и прикривания, разпънати чадъри, от мафията на прехода в която престъпно мислещия Генадий Атанасов се включи активно като заместник председател на предишния общински съвет.

Той самия се е хвалел през годините, че бил агент на БОП-а за да го предпазват и предупреждават, познавал двама оперативни полицаи от Икономическа полиция Варна и там на единия бил агент – пак за да го пазят. Ние ги знаем кои са и ако получим информация, че са направили опит да го „спасят“ за пореден път, ще ги осветим с имената им и с подробности за съвместни действия.

Службите са си свършили работата перфектно.

Ред е на Прокуратурата.

П. Петров


Сподели

Related posts

Leave a Comment