И БРЕЙВИС изгоряха от мошеника Анжело – Интербилда

Сподели

Зърнената мега компания БРЕЙВИС от Дулово е поредната жертва на измама от варненския мошеник Анжело Георгиев – Интербилда, разбрахме от наши източници.

Щетата била малко над 30 хил. лв. фирмени и лични средства.

Според запознати „успиването“ на жертвата БРЕЙВИС е стартирало около лятото на 2022г., когато Анжело Георгиев с поредния си „проект“ (чрез който да завърти чужди финансови средства, които в удобен момент да „скъси“) сключил договор с БРЕЙВИС за пакетиране на пелети в разфасовки от по 100 кг. с цел продажба на дребно в Солун, Гърция. Започнал с малки количества, които според условията на договора плащал предварително на БРЕЙВИС.

И така до началото на ноември 2023г. когато със спечелено доверие и малки количества „авансово“ (както самия той обичал да употребява тази дума), покрай тези които е заплащал, се били събрали малко над 30 хил. лв. забавяне. След като спрял да си вдига и телефона от БРЕЙВИС си дали сметка, че известния мошеник ги е „завлякал“.

Според информация въртяща се в ъндърграунда основно във Варна и София Анжело Георгиев – Интербилда дължи над 1,5 млн. лв. на различни физически и юридически лица от цяла България сумарно през последните 7-8 години.

Някой, като измамена брокерка на недвижими имоти от София разполагаща с документи вече е прибегнала до събиране на дължимите си комисионни по съдебен ред, юридически лица с вземания по документи също са предприели съответни мерки,

но имало огромен брой физически лица „завлечени със суми между 5000 и 100 000 лв. като заеми без документи на принципа – „Можеш ли да ми помогнеш с Х лева, сега подготвям голяма поръчка и ще ти ги върна, пък ако искаш мога да те включа в нея за да изкараш едни пари…“, но никога пари не се изкарвали, а започнатите обекти – никога не се довършвали!

Разследването ни показа още, че има залог на апартамент в София, запор на дяловете на фирмата си „АРТ СТРОЙ М“ ЕООД в полза на ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА на стойност 368 613, 48 лв. (виж справка ТР) и

записни заповеди за сумата от 120 хил. лв. подписани от баща му като управител на задлъжнялото дружество.

В последно време (когато не е на скъпа почивка в Дубай или в някоя друга топла дестинация с парите на следващия „изгорял“) Анжело все по-често бил засичан на работни обяди в известно варненско заведение в централната част на Варна с лидера на партия СВОБОДА (във Варна) Генадий Атанасов и кмета на Вълчи дол Калоян Цветков.

Припомняме Ви, че кмета Цветков спечели кметските избори издигнат точно от коалиция СВОБОДА лидерите на която партия в различни области на България или са с повдигнати обвинения или са в затвора основно за трафик и/или разпространение на наркотици.

Според запознати тримата заговорници разпределят преварително обществените поръчки в иначе китната община Вълчи дол, като веднага след приемането на бюджета щели да стартират нагласени процедури, повечето от които да бъдат спечелени от фирми на Анжело – Интербилда.

Анжело Георгиев се насочи към община Вълчи дол след като бе изгонен от почти навсякъде, където беше работил, включително и община Варна.

Петър Преславов


Сподели

Related posts

Leave a Comment