НАРОДЪТ ТОВА ЯВНО СИ ИСКА

Сподели

Знаете ли кое е тъжното в България? Народът се ядосва, че политиците не стават за нищо, че са предатели и продажници, че са некадърници. Но същият този народ ако му сложиш почтен, интелигентен и образован човек като кандидат за депутат и някоя чалга-певица със силиконови джуки или нашумял рапър, познайте кой ще стане депутат?

Народът се възмущава от продажниците във властта, но е готов веднага като го спре Пътна полиция, да мушне някоя банкнота, за да не му съставят акт. Народът много се възмущава от корупцията, но ако го сложиш на държавна работа на позиция, на която може и той да краде, малцина ще се сдържат. Народът много се ядосва колко прости били политиците, но ходи по анцуг по улицата и дори поднася венци на паметниците на героите ни в същото това облекло. 

Народът се възмущава, че нямало здрави семейства, а в същото време жените предпочитат да инвестират в кубици силикон, а не в кубици книги, а мъжете, колкото и да се оплакват от златотърсачки и …рви, си търсят жени по дискотеки и барове и се хващат точно с тунинговани и лъскави женици.

Народът се възмущава, че младото поколение не знае нищо и е нахално и необразовано, но колко са хората, които са чели приказки на децата си, давали са им книги да четат, давали са им пример как да се държат културно и възпитано, колко са ги учили как постоянно да поздравяват, да благодарят и да помагат?

Не искате да ви лъжат, а избирате лъжци. Не искате да ви лъжат, а гледате телевизия. Не искате да ви лъжат, а не искате отговорност от политиците, които сте избрали. Не искате продажници, но харесвате такива.

Нима никой не разбира, че управлението е функция на самия ни народ? Да, външните врагове са ни поставили в тази скотска и гнусна ситуация, но не без нашата помощ. Суетата и алчността са движещите сили в държавата ни.

И каквото харесваме, това и получаваме. Това е!

Елена Гунчева-Гривова


Сподели

Related posts

Leave a Comment