Новият кмет на Вълчи дол Калоян Цветков губи 2,2 М от нереализиране на подготвени проекти поради некадърност

Сподели

Поради некадърност! Новият кмет на Община Вълчи дол Калоян Цветков ще изгуби над 2,2 млн. лева от подготвени по времето на Тронков проекти на инат, но и най-вече поради некадърност, разбрахме от наши близки до кмета източници

Вече половин година след встъпването си в длъжност Цветков изпада в невъзможност да подреди приоритетите си във връзка с вземането на важните управленски решения за бъдещето на Община Вълчи дол. Вместо да изпълнява така или иначе спечелените проекти от предишното управление, за чието изпълнение следва да обявява обществени поръчки, Цветков се е заел да обезпечава собствените си интереси! А в злобата си да премахне на всяка цена хора, с които не искал да работи взел, че освободил от работа експерти, които (без да провери) са работили по проектите и участват в тях, поради което проектите хем са останали недовършени, хем сроковете им ще бъдат изтървани.

Цветков вече денонощно мислел само за собственото си финансово обезпечаване, разбрахме от наш близко до него информатор.

Кмета нямал проблем с мнозинството, благодарение на подкрепата на съветниците на ВЕЛИЧИЕ, БСП и прогнилата от престъпници партия СВОБОДА, начело с варненския наркоразпространител Генадий Атанасов (четири), Продължаваме Промяната (трима) и ДПС (един) – общо 8 гласа от тринадест местния общински съвет.

Така кмета, за който преди изборите предупредихме жителите на Вълчи дол, че е некадърен, никога не е милеел за хората в китната варненска община и не е живееел там, и тепърва няма да се промени и да започне да мисли за доброто на хората, а напротив, че ще мисли как да усвои колкото може повече финанси за собствена полза вече бил започнал с далаверите и схемите.

На последната сесия с 8 гласа „за“, 3 „против“ и 2 гласа „въздържал се“ е взето решение за отдаването под наем на обект градски басейн с прилежащ към него бар, като само общинските съветници от ГЕРБ-СДС гласували против.

Според нашия източник (който също вече започва да се разочарова от избора си) Калоян Цветков си е наумил да се да се облагодетелства от готовия разработен общински летен печеливш бизнес, като внесе докладна-записка за заседанието на Общински съвет Вълчи дол, проведено на 15 март 2024 г. за отдаване под наем чрез публичен търг с явно наддаване на външен бар със застроена площ от 50 кв.м., външна площадка за поставяне на маси-170 кв.м., мъжка и дамска тоалетни и инвентар съгласно приложен опис.

СХЕМАТА

Кметът Калоян Цветков предложил на свой доверен приятел от Варна стопанистващ комплекс „ИЗВОРИТЕ“ да участва на предстоящия търг за отдаване под наем на общинския туристически обект, кмета щял да нагласи търга така, че той да спечели, като предварително уговорените комисионни от печалбата да започнат да влизат ежемесечно в джоба на Цветков.

Според запознати кмета вече поетапно взел да си разваля отношенията и с почти всички, които са му помагали.

Вече в недобри отношения бил с бившият кмет Веселин Василев, който се кандидатира от партия ПП и вкара трима общински съветника. Сега те се отрекли от Василев и пристанали на кмета Цветков. Зам. кметицата Елка Златарова също зарязала Василев и даже толкова се сближила с кмета Цветков, че тя го замествала, когато отсъствал.

Още в края на месец януари между Цветков и заместник кмета от наркоразпространяващата партия СВОБОДА Преслав Петров избухнал бурен скандал, след който Цветков даже взел решение, че ще уволни заместника си, но негов нов ментор се застъпал и до отстраняване не се стигнало. Според запознати обаче конфликта между двамата тлее и не се знае, кога ще избухне отново. Припомняме Ви, че именно Преслав Петров бе предложението на коалицията ВЕЛИЧИЕ-БСП-СВОБОДА за кандидат за кмет, но Петров поради уплахата, че партията му СВОБОДА е замесена в десетки престъпления, като разпространение на наркотици, лихварска дейност, склоняване на момичета за проституция, снимане на порно видеа с малолетни деца и др., е предложил Калоян Цветков и си го има за негово откритие (протеже). И със сигурност много го боли, че протежето му бавно и последователно го „забравя“. Точно и поради тези причини Петров вече се подготвял да смени партията водеща му само негативи и на следващите кметски избори да се кандидатира от партия ВЕЛИЧИЕ.

Очаквайте следващите ни разследвания! Обещаваме Ви, че ще бъдат интересни…

Петър Преславов


Сподели

Related posts

Leave a Comment