Лежала в затвора за кражба на близо 400 хил. лв. отговаря за имотите на община Вълчи дол (снимка, линкове)

Сподели

Кметът на Вълчи дол Калоян Цветков не спира да смайва жителите на общината. Сега пък с назначенията си! 

Все по явно неможещия кмет назначил преди месеци без да се замисля за последиците Надежда Стоянова и й поверил един от най-важните ресори в общината – управлението и разпореждането с имотите, общинска собственост.

снимка Фейсбук: Надежда Стоянова

КОЯ ОБАЧЕ Е НАДЕЖДА СТОЯНОВА?

Същата през 2014г. беше арестувана за използване на документи с невярно съдържание и документна измама в особено големи размери, като в продължение на дванадесет години като счетоводител в дирекция Социално подпомагане… Вълчи дол е дублирала и превеждала големи суми по нейна банкова сметка, и така е откраднала близо 400 хил. лв. от социално слаби.

Къщата на Надежда Стоянова 

Тогава тя беше призната за виновна за извършените престъпления и изтърпя ефективно наказанието лишаване от свобода в сливенския затвор.

Сливенския затвор

Също така беше дисциплинарно уволнена от дирекция „Социално подпомагане“ гр. Вълчи дол.

И сега внимавайте – кмета Цветков е назначил същата тази Надежда Стоянова на длъжност в общинска собственост, където „доказаната престъпничка“ свободно да има достъп до документи, парични средства, имотите на общината и банкови сметки на общината.

ВСЕ ЕДНО ДА ВКАРАШ ЛИСИЦА В КОКОШАРНИК

С каква причина кмета Калоян Цветков назначава човек с явна закоравяла психика на крадец на пари в особено големи размери (кражба в продължение на 12 години)? Варианта е или защото няма кадри, или е умишлено.

Според запознати бил втория вариант.

И без това вече излиза информация, че се оглеждат апетитни общински имоти и частни имоти с неплатени данъци през последните пет години, които биват подготвяни за присвояване чрез обстоятелствени проверки с констативни актове.

Според нашия информатор кмета бил толкова некадърен, че е докарал общината до колапс – скоро нямало да има пари за заплати (не че някой служители като Надежда Стоянова с пставена цел работят за заплата), изгубил готови проекти за над 2,2 млн. лв., изпокарал се с всички които са го издигнали за кмет, включително лидерите на Величие Ивелин Михайлов и на партия СВОБОДА Генадий Атанасов и местния заместник кмет Преслав Петров (за сега до него останали Яна Радева и Пенка Йорданова, но се очаквало и с тях да се скара). Говори се, че си е и позволил да не отиде на среща с Велик строителен местен бос – не защото нямал време, а защото не знаел как да се държи на срещата и какво да говори с „такъв голям човек“!

КОГАТО СЛУЧАЙНИЦИ ПОПАДНАТ ВЪВ ВЛАСТТА

Народа е казал – ако не беше смешно, щеше да е жалко! А то направо си е плачевно!

Само за седем месеца община Вълчли дол е поставена пред фалит. Служителите на администрацията вече усещат, че нещата не вървят, жителите на иначе китната община виждат, че нищо не се случва и гръмките обещания за промяна ще си останат в миналото, към което за съжаление обаче се е запътила и общината. Председателя на общинския съвет е с образувано разследване на комисията за корупция и конфликт на интереси. Следват и раследвания от прокуратурата на други служители и общински съветници (ще ги осветим в следващите ни разследвания).

Просто когато допускаш случайници във властта, за съжаление резултата почти винаги е очакван и е един и същ – стермеж за скоростно забогатяване. Проблема е, че когато си неможач и нямаш опит винаги се „срутваш“, излагаш се и стигаш до прокуратура, а след това и до отстраняване било то пресрочно или на редовни избори.

За съжаление потърпевши са жителите, защото те губят време, някой път с години, в надежди за подобряване на живота си и вдигане на стандарта си!

Все пак сме в Европа, в която Вълчи дол за съжаление заприличва на краен беден квартал!

ВЕСТИ.БГ: Чиновничка от Вълчи дол откраднала 400 хил. лв. от социално слаби

в. 24 часа: СЛЕД ВЛЯЗЛА В СИЛА ПРИСЪДА, АРЕСТУВАХА ГЛАВНАТА СЧЕТОВОДИТЕЛКА НА ВЪЛЧИ ДОЛ

https://news.lex.bg/%d1%81%d1%87%d0%b5%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d1%81%d0%b2%d0%be%d0%b8%d0%bb%d0%b0-%d0%b1%d0%bb%d0%b8%d0%b7%d0%be-400-000-%d0%bb/embed/#?secret=Ex6LyMlwJG


Сподели

Related posts

Leave a Comment