Такъв отказ от мислене не съм виждала сред българите, какъвто има последното десетилетие

Сподели

Такъв отказ от мислене не съм виждала сред българите, какъвто има последното десетилетие. Имам чувството, че някой с гумичка изтрива всички мозъчни гънки на електоратЯ. Споря например вчера с един познат. Той се опитва да ме убеди, че когато Възраждане станели първа сила /на куково лято разбирай/, щели да отменят санкциите срещу Русия. На резонния ми въпрос след като сме част от ЕС, не сме ли длъжни да спазваме приетото общо законодателство и решения, отговор нямаше. Както и нямаше какво ще се случи, ако заради това премахване на санкциите, на нас ни бъдат наложени такива от ЕС, включително и изхвърляне от банковата система Суифт.

Дивият популизъм може да вирее само сред необразована и немислеща тълпа. Разумният човек, дори да харесва тезите, винаги мисли за причинно-следствените връзки и последиците, които решенията ще предизвикат. Политиката не е проста работа, нищо, че с нея напоследък само прости хора се занимават.

Народът ни е пощурял от мизерия, промиване на мозъци, безнадеждност и дезинформация дотам, че е готов като удавник за сламка да се вкопчи във всеки мошеник, който му обещава, че ще го извади от блатото. Без да вижда, че това е поредният измамник, който ще стане милионер на гърба на наивността и простотията на електората.

Мислете, бе, мислете!!!

Елена Гунчева-Гривова


Сподели

Related posts

Leave a Comment